Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mój laptop to hp omen i5 7 generacja Nvidia 1050 gtx 8 giga Ramu dysk 1000 . Mam problem z grami może opiszę je po kolei grami to będzie bardziej widoczne pomocne:

Forza 7 Mam 60 fps gram po otwartym świecie żadych problemów podczas wyścigów tak sama jednak gdy następuje jakiś filmik to spadają nieraz do 0 i wskakują spadają i wskakują

Battlefield: Czy to ultra czy najniższe detale max 25-30 FPS  i ciągle spada zacina się gra nie można pograć w nią.

Fifa 19 max detale wszystko działa

WRC 7 wszystko ładnie pięknie działa 

Zrobiłem undervolting procesora, temperatury grafiki i procesora 60-65 stopni. Gdzie szukać przyczyny? Z Góry dziękuje za zapoznanie się z tematem i odpowiedzi. 

Opublikowano

Wygląda to tak jak by w środku było pełno kurzu albo sterowniki nieaktualne lub brakujące bo nawet nie wykryło grafiki dedykowanej.

Czeka cie dokupienie dysku SSD M.2 i drugiej kości 8GB żeby działał w trybie Dual Channel.

Podaj dokładnie model tego Omena (np. 15-ce013nw / 2NM93EA).

• reaction_title_1 1
Opublikowano (edytowane)

Przez 2 miesiące złapał by kurzu ? OMEN by HP – 15-ce008nw 2BR99EA#AKD W menadżerze urządzeń normalnie kartę pokazuje tak samo w panelu nvidia informacja ze najnowszy sterownik został zaktualizowany.

Drugi test UserBenchmarks: Game 28%, Desk 42%, Work 24%
CPU: Intel Core i5-7300HQ - 48.2%
GPU: Nvidia GTX 1050 (Mobile) - 29.2%
HDD: HGST Travelstar 7K1000 2.5" 1TB - 58.5%
RAM: Kingston HP26D4S9S8MH-8 1x8GB - 35.1%
MBD: HP OMEN by HP Laptop 15-ce0xx

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Robiłem test na podkładce chłodzącej ? Przez sterowniki intela sprawdziłem zaktualizowało mi Wifi Bluetoot i Technologie Rapid. W W tym programie pokazuje stan dysku dobry. Zrobiłem jeszcze jeden test możesz zerknąć 

UserBenchmarks: Game 34%, Desk 46%, Work 31%
CPU: Intel Core i5-7300HQ - 68.1%
GPU: Nvidia GTX 1050 (Mobile) - 32.4%
HDD: HGST Travelstar 7K1000 2.5" 1TB - 46.3%
RAM: Kingston HP26D4S9S8MH-8 1x8GB - 42.2%
MBD: HP OMEN by HP Laptop 15-ce0xx