Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

[1] 20 lat
[2] Bez systemu
[3] 15,6
[4] Bez dysku. Mam dysk w obecnym laptopie Samsung 250GB M.2 SSD 850 EVO,.
[5 a] Max 5000zł

[5 b] Przez najbliższe 3 lata. Będzie to jedyny  laptop. Dodatkowo używam zewnętrzny monitor. 

[5 c] Do 2 miesięcy.

[6] Wydajność i wytrzymałość.
[7] Zależy mi na dobrym odwzorowaniem kolorów, zajmuję się tworzeniem aplikacji webowych i czasami stron wizytówek, więc potrzebne mi jest rzeczywiste odwzorowanie kolrów.
[8] W domu, uczelni i w pracy.

[9] i [10] W gry nie gram. Głównie zależy mi na oprogramowaniu: Eclipe, intellij, Visual, Blender, Photoshop.

[11] Podświetlana klawiatura, możliwość podłączenia 2 monitorów.
[12] Obecnie używam lenovo ideapad 700
[13] Lenovo Legion Y530-15 i7-8750H/16GB/1TB GTX1050Ti (81FV00WCPB)

Brałęm po  uwagę też MSI, ale ze względu na bardzo gamingowy wygląd odpada.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

w obecnym laptopie Samsung 250GB M.2 SSD 850 EVO

Te obsługują bez problemu dyski PCIe NVMe x4 np. Plextor M8PeGN 512GB na kościach MLC.

Cytat

zajmuję się tworzeniem aplikacji webowych i czasami stron wizytówek, więc potrzebne mi jest rzeczywiste odwzorowanie kolrów

Najlepiej podłączyć wtedy lepszej klasy monitor po DisplayPort lub pół profesjonalny od Eizo/NEC.

Cytat

Do 2 miesięcy.

Już za miesiąc będzie trochę modeli na 2019 r.

Cytat

możliwość podłączenia 2 monitorów

Y530 jest tutaj dobry do tego bo ma i DP (Daisy Chain) i HDMI 2.0

Cytat

[2] Bez systemu

Jeśli pracujesz na Windowsie warto zrobić undervolting i ograniczyć maksymalne taktowanie dla wszystkich rdzeni (6/6).

Opublikowano
1 godzinę temu, FxJ napisał:

Już za miesiąc będzie trochę modeli na 2019 r.

Czyli warto powstrzymać się od kupna jeszcze? 

1 godzinę temu, FxJ napisał:

Samsung 250GB M.2 SSD 850 EVO

Ten kupiłem rok temu, czyli pod tego legiona ten nie podejdzie? 

W tym przedziale cenowym, najlepszym wyborem na tą chwilę będzie ten legion?

Opublikowano

Kwestia kiedy trafią do sklepów te z GTX 1160 i słabszymi.

Cytat

czyli pod tego legiona ten nie podejdzie? 

Ten powinien działać, ostatnio Y520 i 720 obsługiwały wyłącznie NVMe, ale te już powinny wspierać też te oparte o "SATA".

Cytat

najlepszym wyborem na tą chwilę będzie ten legion?

Ewentualnie jeszcze Omen 15 2018 o bardzo podobnej specyfikacji co Legion, tyle że już z innym układem klawiatury i podświetleniem strefowym-RGB.

Opublikowano

Jeżeli zależy Ci na wydajności oraz cywilizowanym wyglądzie to polecam nasza ofertę na model Hyperbook N85S z procesorem i7-8750H oraz GTX1060. Możesz zainstalować posiadany SSD we własnym zakresie lub zlecić to naszym technikom. Sprzęt posiada matrycę o pokryciu sRGB na poziomie 90%, więc powinna się świetnie sprawdzić w Twoich zastosowaniach.

Link: Hyperbook N85S i7-8750H GTX1060

n85_mysz.jpg.f115c6e5ca09ed80a4da7170238c7181.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Przymierzam się do zakupu laptopa, czy od tamtej pory się coś zmieniło?  Z tego co przeglądałem ofety nic nowego nie ma w tym budżecie.

1. Mam jeszcze pytanie odnośnie grafiki. Jeżeli nie gram w gry warto do mojego zastosowania dołożyć 200zł do grafiki 1050Ti, czy kupić tą tańszą opcję z 1050?
  2. Tak dla upewnienia się, ten dysk: Samsung 850 EVO 250GB M.2 bez problemu podejdzie pod tego legiona?

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

A ten nie podejdzie co podałem? Mam go w obecnym laptopie(rok temu go kupiłem) i chciałbym go tylko przełoży i nie generować dodatkowych kosztów. Ehhh to pewnie będę musiał jeszcze nowy dysk kupić ?

Edytowane przez FxJ