adamcykp16 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2019 Witam tydzień temu zakupilem DELL INSPIRON 5570 i5 8250U 8 i laptop po uzywaniu you tube ,fb zaczyna sie grzac, w miejscu gdzie jest wiatrak jest zrobiona podstawka i ma swobdny przeplyw powietrza nie wiem czy pisac o gwarancje czy jak gdyz laptop zostal zakupiony na allegro. Cytuj
FxJ Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2019 Cytat zaczyna sie grzac Że obudowa się nagrzewa czy że procesor uzyskuje temp. powyżej 80-90 stopni? Cytuj
adamcykp16 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2019 Obudowa się grzeje bardzo i wiatrak chodzi cały czas i głośno,w drugim laptopie który mam już 2 lata jest zdecydowanie cichy Cytuj
FxJ Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2019 A nie jest czasem tak że masz cały czas obciążenie procesora 100% ? Cytuj
adamcykp16 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2019 Użycie procesora mam 53% Cytuj
adamcykp16 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2019 da sie jakos zrobic zeby zmniejszyc obciazenie Cytuj
FxJ Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2019 (edytowane) Zamknąć aplikacje niepotrzebne. Cytat Dell Inspiron 5570 – nagrzewanie się obudowy Rozkład temperatury jest podobny jak w poprzedniku, ale wskazania są wyższe. Częściowo może to być wina użycia trochę mocniejszego GPU i tego, że aluminium lepiej przewodzi ciepło. Górna część obudowy potrafi się rozgrzać do 46,5 stopnia Celsjusza. Cała lewa strona i środek osiągają do 43,5 stopnia, co już nie jest komfortową wartością. Tak jak w poprzedniku prawa strona jest wyraźnie chłodniejsza (nie rozgrzewa się bardziej niż do 32 stopni). https://pclab.pl/art75775-11.html Możesz zrobić undervolting to zmniejszy temperaturę . Edytowane 9 Stycznia 2019 przez FxJ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi