sneakerz Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2019 Ankieta uproszczona [1] 3000-4000 PLN [2] Bez różnicy. (może mieć system, a może nie mieć) [3] 13,3”-14,x"/matowa/IPS [4] Brak preferencji dot. wagi- raczej wszystko w tej cenie jest poniżej 2kg. Preferowny jak najdłuższy czas pracy na baterii. [5] Zastosowanie laptopa: programowanie, przeglądanie internetu. Laptop będzie używany w przypadkach gdzie komputer stacjomarny się nie nada: podróż, uczelnia itp. Dobrze gdyby miał wygodnby touchpad i klawiaturę, [6] Najwazniejsze cechy: mobilność, jakość wykonania, czas pracy na baterii i wydajność procesora i kultura pracy. [7] Laptop nie będzie używany do grania. [8] Obudowa aluminiowa, podświetlana klawiatura, HDMI [9] Na ten moment preferowane laptopy z możliwością rozbudowy RAM-u, łatwą wymianą dysku itp. Nie wiem jak wygląda sprawa z wymianą wlutowanego RAM-u i czy warto się w to pakować. Rozważany zakup Dell Vostro 5370/5471/5481, ale na konkurencyjnym portalu w recenzji napisane było że obudowa się ugina i potrafi nawet samoczynnie kliknąć touchpadem przy nacisku, a to mnie dosyć niepokoi. Z drugiej strony z wymaganiami jakie podałem względem możliwości rozbudowy to nie widzę wiele sensownych opcji. Prosiłbym o przedstawienie jak to wygląda z tym wlutowanym RAM-em i czy moje obawy są uzasadnione. Raczej odrzucałbym wszystkie propozycje od Lenovo, z racji wielu napotkanych negatywnych opinii dot. jakości serwisu. Jestem również otwarty na opłacalne propozycje z wyższych półek cenowych. Cytuj
Hyperbook Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2019 Alternatywnym modelem dla przedstawionych przez Ciebie komputerów jest nasz Hyperbook N14S. Laptop posiada matrycę 14,1" z cienkimi ramkami, aluminiową obudowę, możliwość rozbudowy do 32GB pamięci RAM oraz instalacji dwóch dysków na M.2 i SATAIII. Hyperbook N14S ma również złącze Thunderbolt 3. Niewielka waga komputera (1,4kg) wpływa pozytywnie na jego mobilność. Link: Hyperbook N14S - Ekran: 14,0" FHD IPS 1920 x 1080 LED, Matowy, 16:9 - Procesor: Intel® Core™ i7-8565U, 4 cores, 4 x 1.8 GHz, 8MB L3 cache, TDP: 15W - Klawiatura: Podświetlana klawiatura - Układ US, White LED - Pamięć RAM: do 32GB DDR4 2666MHz - Dysk SSD M.2: możliwość montażu - Dysk twardy 2,5": możliwość montażu - Sieć Bezprzewodowa WiFi: Intel Dual Band Wireless-AC 9260 (802.11 a/c) M.2 WLAN + Bluetooth - System operacyjny: Obsługa Windows 10 - Pakiety Gwarancyjne: Standard - 24 miesiące Door to Door [+Dożywotnie wsparcie techniczne] Cytuj
FxJ Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2019 Cytat Raczej odrzucałbym wszystkie propozycje od Lenovo, z racji wielu napotkanych negatywnych opinii dot. jakości serwisu. Serie biznesowe maja oddzielny serwis, te droższe Thinkpady T mają tak samo jak Dell "on site". Najwięcej negatywnych było jak mieli serwis w Niemczech. Cytat Prosiłbym o przedstawienie jak to wygląda z tym wlutowanym RAM-em Nie ma w seriach biznesowych wlutowanego RAM-u nie licząc niektórych ultrabooków. https://www.notebookcheck.net/HP-EliteBook-840-G5-i5-8250U-SSD-Full-HD-Laptop-Review.295916.0.html HP EliteBook 840 G5 i5-8350U 8GB RAM 512GB NVMe FullHD IPS - 3250zł (gwarancja 33 miesiące). DELL Latitude 5490 FHD i5 8350U 8G 256G W10P 3NBD - 3996zł (pełna gw. 3 letnia) z ryskami na obudowie. ASUS ZenBook UX410UA-GV422T - Grey - 256GB M.2 + 1TB HDD - musiałbyś zapytać o konfiguracje bez dysku HDD, te maja tylko 8GB wlutowane + wolny slot inne Zenbooki mają tylko wlutowany. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi