Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

[1]  Dla kobiety, ok 30 lat, na firmę
[2] Win 10 mam ze starego komputera
[3] raczej 15,4-15,6 i tak 90% czasu będzie podłączony do monitora, waga nieważna
[4] Bedzie dokupiony dysk m2 - mam nadzieje, że już razem z laptopem będzie zamontowany:). i zewnętrznie będzie podłączony dvd-rom
[5] 6000 brutto, oczywiście jakaś lekka nadwyżka jest możliwa, jakieś 500zł. poza samym laptopem musi być jeszcze jakaś stacja dokująca czy coś takiego by móc podłączyć wszystkie zewnętrzne sprzęty - dysk, dvd, drukarkę, internet, monitor, głośniki
[5 b] trudno powiedzieć jak długo, dopóki będzie dawał radę:D. stacjonarkę mam 2 lata i powoli zaczynałbym coś w niej grzebać(dokupiłbym ramu czy wymienił kartę) ale ponieważ wymieniam ją na tego właśnie laptopa..
[5 c] w połowie lutego laptopa muszę już mieć ogarniętego do pracy wiec niedługo muszę kupić.
[6] bateria nie jest ważna, wydajny komputer jak najbardziej. jakoś wykonania też ważna ale to raczej jak się uda przy okazji;)
[7] rozdzielczość full hd, matryca pewnie IPS, matowa..
[8] tylko Polska, raczej biuro, czasem na jakimś wyjeździe..
[9] brak
[10] sketchup,archicad,photoshop,autocad
[11]  brak
[12] brak
[13] ten chyba odpowiada wszystkim moim wymaganiom.. tylko nie wiem czy zostawić 16GB czy zwiększyć na 32..   czy waszym zdaniem to dobra opcja

MSI GV62 i7-8750H/16GB/480+1TB GTX1060 IPS

ten ma chyba wyraźnie słabszą grafikę.. i jest trochę droższy..

Lenovo Legion Y530-15 i7/16GB/480+1TB/Win10 GTX1050Ti

z góry dzięki za pomoc;)

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

Win 10 mam ze starego komputera

Czyli preferujecie bez?

Cytat

tylko nie wiem czy zostawić 16GB czy zwiększyć na 32.. 

A duże robi projekty? Dużo 3D i renderów? Obecnie ile ma?

Cytat

ten ma chyba wyraźnie słabszą grafikę.. i jest trochę droższy..

Jeden z systemem a drugi bez, GV62 to niska seria MSI, lepiej kupić GP lub GE.

Cytat

90% czasu będzie podłączony do monitora

Czyli ewentualnie brak matrycy IPS można przeżyć?

MSI GP63 i7-8750H/16GB/1TB GTX1060 + Plextor 512GB M.2 PCIe M8PeGN (kości MLC i 5 lat gwarancji producenta)

Wygląd jest ważny? Czy jednak układ chłodzenia i wydajność bardziej się liczą?

Lenovo Legion Y530-15 i7-8750H/32GB/240+1TB GTX1050

Lenovo Legion Y530-15 i7-8750H/32GB/1TB GTX1050Ti + Samsung 970 EVO 500GB

Opublikowano (edytowane)

Jest jeszcze coś takiego, zachęcająca cena..

Acer Nitro 5 i7-8750H/16GB/512+1000/Win10 GTX1060

Ten zdecydowanie tańszy wiec raczej odpada

Acer Aspire 7 i7-8750H/16G/240+1000/Win10 GTX1050Ti FHD

Kolejny

Acer Helios 300 i7-8750H/16GB/480+1000/Win10 GTX1060

A może Dell

Dell Inspiron G5 i7-8750H/16G/480+1000/Win10 GTX1060

ASUS TUF Gaming FX504GM i7-8750H/16GB/480SSD+1TB/Win10

Co z tego Waszym zdaniem jest najbardziej warte polecenia?

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)
Cytat

Czyli preferujecie bez?

oczywiście lepiej bez ale na razie szukam co warto kupić a potem będę szukał w jakim sklepie i gdzie najtaniej

Cytat

A duże robi projekty? Dużo 3D i renderów? Obecnie ile ma?

obecenie 16GB.. dużo.. non stop właściwie..

Cytat

Jeden z systemem a drugi bez, GV62 to niska seria MSI, lepiej kupić GP lub GE.

OK dzięki za info - wydawało mi się, że jak jest jakaś wydajność czy parametry to już jest ok ?

Cytat

Czyli ewentualnie brak matrycy IPS można przeżyć?

można przeżyć ale chyba lepiej jakby był IPS bo nie odróżniałoby się to tak od monitora..

Cytat

Wygląd jest ważny? Czy jednak układ chłodzenia i wydajność bardziej się liczą?

ważniejsze są dane techniczne niż wygląd

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)
Cytat

ten zestaw MSI GP63 i7-8750H/16GB/1TB GTX1060 + Plextor 512GB M.2 PCIe M8PeGN (kości MLC i 5 lat gwarancji producenta

dla mnie bomba.. będzie najlepsze z tego wszystkiego?

jako stację dokującą wybiorę i-tec USB 3.0 Dual Docking Station + USB Charging Port (U3HDMIDVIDOCK)

chyba lepszej w podobnej cenie nie ma.. i wtedy budżet 6,5tys zostałby wykorzystany w 100%.. a tu zostanie jeszcze kupno torby:D

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

Jest jeszcze coś takiego, zachęcająca cena..

Ale nie chłodzeniem, dla prawie każdego laptopa z 1050/1050Ti które widzisz a gdzie wsadzają też 1060 to już za dużo. GTX 1060 potrzebuje jednak nieco lepszego układu chłodzenia by mieć dobrą kulturę pracy.

Cytat

można przeżyć ale chyba lepiej jakby był IPS bo nie odróżniałoby się to tak od monitora..

Niektóre TN mają właśnie dobre pokrycie ale to TN więc tylko na wprost.

Cytat

będzie najlepsze z tego wszystkiego?

Pod względem chłodzenia ale warto jeszcze zrobić undervolting procesora (jednak 6 rdzeni) by jak najlepsza kulturę pracy utrzymać.

Cytat

jako stację dokującą wybiorę

To tylko USB a nie USB-C (z Thunderbolt 3 - tutaj uwaga bo niewiele laptopów go ma) więc możecie kupić tańszy na USB-C za 150-200zł

Cytat

obecenie 16GB.. dużo.. non stop właściwie..

To niech odpali "menadżer zadań" i będzie widzieć z ilu korzysta, będzie łatwiej zdecydować chociaż ceny RAM-u są nadal ostro wysokie ale już od początku roku powoli będą spadać nawet o 30%.

Opublikowano (edytowane)

to USB-C to mi do niczego nie potrzebne ? Wymyślili na prawdę.. a to co podałem ma fajną ilość normalnych wejść USB i internet i głosniki itd.. wszystko co mi potrzeba ?. Dzieki za resztę - sprzęt już wybrany. jeszcze tylko jakiś dysk 2TB SSD zewnętrzny muszę wybrać i czekać aż kasa będzie i zamawiamy ?

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

Wymyślili na prawdę.. 

Wiesz ultrabooki coraz cieńsze, zasadniczo coraz więcej drukarek, telewizorów, routerów itp. ma USB-C ale zanim zastąpią obecne trochę czasu upłynie.