caamel Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2019 (edytowane) [1] dla mnie, 30+, uzywany/poleasingowy/zwroty/outlety [2] fabrycznie wgrany win7 albo 10, mam wlasna wersje dreamspark win7 [3] 15,4-15,6 przynajmniej [4] hdd/ssd obojetne, napedu nie potrzebuje wiec jezeli bedzie to i tak wrzuce zamiast niego hdd, m.2 jako opcja bo w tym przedziale raczej bedzie to rzadkosc [5 a] chce wydac nie wiecej niz 700zł, a najlepiej 600-650; bez dodatkow [5 b] to bedzie jedyny laptop i wystarczy mi w 200%; bede uzywal docelowo przez kilka lat [5 c] w tym tygodniu [6] jakosc wykonania nie jest najwazniejsza, ale tez nie jest totalnie bez znaczenia, wiec gdzies po srodku; dlugosc pracy na aku nie jest najwazniejsza (moze byc nawet 1-3 godzin), bo i tak bedzie sluzyl jako domowy "pecet" [7] najlepiej FullHD, ale jezeli bedzie mniejsza to nie ma problemu; matryca matowa TN/IPS; nie chce pracowac na zewnetrznym monitorze [8] 99% w domu jako stacjonarka [9] lapek ma byc m.in. do grania, wiec karta graficzna oprocz dedykowanej to mus, ale nie jestem zapalonym graczem; kategoria gier jakie mnie interesuja to: Mafia, Mafia II, NFS Underground, Wolfenstein The Old Blood, Call Of Juarez Więzy Krwi, COD Modern Warfare, Dead Space I&II, Doom III, wiec niezbyt wymagajace - nie musi byc FullHD i detale high [10] przegladarka, photoshop, messenger for desktop, win7/10[11] WYMOG KONIECZNY - hdmi, klawiatura numeryczna, 15,4-15,6 [12] jakis czas temu korzystalem z Acer Aspire 5755G: - Intel Core i3-2330M 2.20 GHz - RAM 8GB DDR3 (2x4GB) (oryginalnie 4GB DDR3) - Grafika zintegrowana Intel HD + NVIDIA GeForce GT 540M 1GB i pod wzgledem wydajnosci jest to minimum (gry i praca biurowa), wiec wszystko co bedzie szybsze biore z checia; RAM 4GB to absolutne minimum - docelowo i tak doloze druga kosc 4GB, wiec lapek musi miec dwa sloty pamieci; aktualnie mam i5 4200U + 4GB DDR3 i jestem zadowolony, wiec to tez jest jakis wyznacznik [14] posiadam wlasnego ssdka, wiec jezeli bedzie tylko hdd, to i tak go zamienie Edytowane 1 Stycznia 2019 przez caamel Cytuj
FxJ Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2019 Cytat aktualnie mam i5 4200U + 4GB DDR3 i jestem zadowolony I liczysz że kupisz coś lepszego? Jaki masz model? Dell Latitude E5520 i5 8GB WIN10 750GB - do pracy tak ale nie do grania, nawet z dedykowaną Quadro jak by miał. Cytuj
caamel Opublikowano 2 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2019 8 minut temu, FxJ napisał: I liczysz że kupisz coś lepszego? Gdybym wiedział, że nie można, to nie powstałby ten wątek. Fujitsu Lifebook U554, ale to nie jest glowny odnośnik. Wszystko napisałem wyżej. Szukam lapka o przynajmniej takiej wydajności jak mój były Acer Aspire 5755G: - Intel Core i3-2330M 2.20 GHz - RAM 8GB DDR3 (2x4GB) (oryginalnie 4GB DDR3) - Grafika zintegrowana Intel HD + NVIDIA GeForce GT 540M 1GB Z wydajności jaką dawal byłem zadowolony i to by mi wystarczyło. Znalazłem dwa ogloszenia z mojego miasta https://www.olx.pl/oferta/laptop-asus-k53sv-sx047v-CID99-IDvK3Co.html i https://www.olx.pl/oferta/laptop-asus-k53s-CID99-IDxXnKI.html Ten pierwszy ma identyczną kartę i podobny (lepszy procek) + 6 GB. Cytuj
FxJ Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 Tylko to są laptopy z 2011 r. i jak długo jeszcze będą działa (mówię głównie o grafice)? i5-4340M i5-4330M i5-4310M i5-4300M Ja bym radził poszukać jakiegoś z tymi procesorami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi