kama287 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2018 Poszukuję laptopa. Zgodnie z ankietą :"Ankieta personalna - jak napisać prośbę o pomoc w wyborze laptopa" 1. Kobieta; przeznaczenie- architekt, projektant wnętrz 2. Nie wymagam systemu 3. 15,4"- 15,6” 4. Dysk to dowolność; posiadam SSD, który zamierzałabym przełożyć do nowego laptopa. Ważne jest dla mnie aby laptop posiadał napęd CD 5. Do 2500zł, szukam jak najbardziej w polesingowych 6. Zależy mi na tym aby laptop przeznaczony był do pracy, czyli dał radę udźwignąć programy CAD, do modelowania 3d i renderowania typu Artlantis, V- ray 7. Ekran matowy, rodzielczość 1920x 1080, zależy mi aby ekran odwzorowywał całkiem nieźle barwy i aby pod różnymi kątami patrzenia zachowywał obraz taki sam 8. Używany- dom, biuro 9. Laptop, na którym można pograć też w gry na pewno będzie dodatkowym atutem. Choć wymagania jakie potrzebuje do pracy na pewno pozwolą na odpalenie gier 10. m.in. AutoCAD, ArchiCAD, Sketchup, V- ray, Artlantis, Photoshop, 11. Matowa matryca, HDMI, USB 3.0, napęd CD Aktualnie posiadam laptopa HP Elitebook 8560w z i7, laptop daje radę, służy mi całkiem sprawnie, jednak w kwestii renderingu szybkość liczenia mogłaby być lepsza, dlatego też rozglądam się za innym laptopem, który będzie wydajniejszy. Jakby dało się znaleźć laptop, który jeszcze nie ważyłby zbyt dużo, to byłaby rewelacja. Mój aktualny waży 3kg. Jednak ciężar jest mniej istotny, zależy mi głownie na jego parametrach. Cytuj
FxJ Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2018 (edytowane) Cytat posiadam SSD Producenta, model, pojemność? Cytat Ważne jest dla mnie aby laptop posiadał napęd CD Jeśli chodzi o nowe to już nie będą montowane w laptopach, obecnie zewnętrzne na USB się kupuje, jeśli ktoś nie ma szybkiego internetu i nie udostępnia plików z DropBoaxa, Google Drive czy Mincrosoft One Drive. Cytat Matowa matryca, HDMI Jeśli podłączasz do monitora używaj DisplayPort jeśli tylko to złącze posiada. Cytat posiadam laptopa HP Elitebook 8560w z i7 i7-2720QM, i7-2630QM? Z 2011 r. zapewne, podaj link ze skanu userbenchmark.com - zobaczymy jaką masz dedykowaną. Cytat Jakby dało się znaleźć laptop, który jeszcze nie ważyłby zbyt dużo, to byłaby rewelacja. Lenovo Legion Y530-15 i5-8300H/8GB/1TB GTX1050 + dysk SSD M.2 Cytat szukam jak najbardziej w polesingowych Lenovo Thinkpad W540 i7-4910MQ 16GB 512GB SSD 3K IPS K2100M - 2,5kg Ale odezwij się po okresie świąteczno noworocznym bo teraz większość ma urlopy. Edytowane 27 Grudnia 2018 przez FxJ Cytuj
kama287 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2018 Chodzi o to, że ten laptop ma mi służyć także do użytku codziennego poza pracą, dlatego HDMI oraz napęd mi są potrzebne. I nie da rady aby napęd był zewnętrzny po prostu. Wiem, że nowsze modele zaczynają być bez, ale potrzebuje drugiego dysku osobnego w laptopie i nie wchodzi opcja jednego większego. A i dobrze jakby laptop miał dobre chłodzenie, bo mój obecny nie ma zbyt dobrego. SSD dyski są okej, nie zamierzam w nie ingerować Mój HP to i7-2720QM https://www.userbenchmark.com/UserRun/13284337 Cytuj
FxJ Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2018 Cytat I nie da rady aby napęd był zewnętrzny po prostu. Co zrobisz jak zamknie się ostatnia fabryka napędów DVD? Bo już zostały chyba tylko dwie. Cytat że nowsze modele zaczynają być bez Od pierwszych ultrabooków minęło już wiele czasu. Cytat potrzebuje drugiego dysku osobnego w laptopie Są sloty mSATA i M.2 na dyski SSD. Cytat SSD dyski są okej, nie zamierzam w nie ingerować Jak to ingerować w dysk SSD? Adata Ultimate SU800 Micron C400 RealSSD 128GB To są typowo budżetowe dyski. https://en.wikipedia.org/wiki/Nvidia_Quadro Quadro 2000M (2011) - przesiadka na K2100M (2013) była by trochę odczuwalna ale to nie będzie wielki przeskok. Cytuj
kama287 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2018 Ok, w takim razie poradzę sobie sama z poszukiwaniem lepszego sprzetu. Tu raczej nie uzyskam odpowiedzi Cytuj
FxJ Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2018 Thinkpad W540 ma napęd ale teraz nie ma co szukać przed samym końcem roku, nic nowego od kilku tygodni nie ściągali sprzedawcy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi