tms311 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 [1] 4500zł (brutto z VAT) nowy laptop. [2] Nie musi być z zainstalowanym systemem. [3] Rozmiar matrycy 15,4"- 15,6” [4] Maksymalna waga laptopa i czas pracy na baterii - nie mam wymagań [5] Zastosowanie laptopa: poker - kilka softów pokerowych otwartych na raz (najczęściej dwa na raz), gra na kilku stołach na raz , Pokertracker odpalony i inne programy jak PIOSOLVER itp., czasem gry i multimedia, internet. [6]Chciałbym go używać długo, min. kilka lat, poprzedni mam 8 lat. Ten stary zostawiam żonie do internetu, jeszcze mam firmowy lenovo thinkpad L540 ? Zależy mi na wyższej wydajności procesora i grafiki niż jakości wykonania i mobilności. [7] Wymagania względem gier - Antherm, WC3r, FIFA, Wiedźmin na ustawieniach detali średnie/wysokie. [8] Wymagania specjalne: chciałbym go podłączyć do dwóch monitorów (również prośba o polecenie monitorów) [9] Chciałbym kupić komputer w styczniu 2019r. Prośba o pomoc Cytuj
FxJ Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2018 Cytat również prośba o polecenie monitorów Nie lepiej jeden WQHD (1440p) 25"-27" zamiast 2x FullHD? Lenovo Legion Y530-15 i5-8300H/16GB/1TB GTX1050Ti Samsung 970 EVO 250GB = 4428zł Ma i Display Port czyli podłączysz każdy monitor 4K nawet i HDMI 2.0 na kolejny. Warto od razu zarejestrować w programie Premium Care. Cytuj
tms311 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2018 (edytowane) Czym się różni WQHD (1440p) 25"-27" od 2x FullHD? Czy warto inwestować w drogie monitory i czy oko ludzkie tak bardzo będzie widzieć aż taką różnicę w porównaniu do ceny? A nie lepiej dołożyć i wziąć ten Legion Y530-15 (81FV00X5PB) Pytanie czy 250gb ssd to wystarczające na moje potrzeby? Czy był jakiś tako wątek na forum - bo teraz się zastanawiam jeszcze czy nie lepiej stacjonarkę kupić-jakie są plusy a jakie minusy stacjonarki? FxJ co uważasz o laptopach Dreammachines - czy jakiś model byś polecił w porównaniu do tego Legiona? Edytowane 28 Grudnia 2018 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2018 (edytowane) Cytat Czy warto inwestować w drogie monitory Oczywiście że tak, tanie mają małą regulacje jasności, słabą reprodukcje kolorów, sam mam U2515H i mogę dłużej pracować niż na tanich IPS-ach. Cytat A nie lepiej dołożyć i wziąć ten Legion Y530-15 (81FV00X5PB) Lepszy procesor koszem grafiki? Jeśli chodzi o gry to oczywiście mniej FPS (słabsza grafika), jedynie aplikacje mogą zyskać. Cytat Pytanie czy 250gb ssd to wystarczające na moje potrzeby? W razie czego to w 2019 ceny dysków SSD będą nadal spadać, nawet do 50% się obecnie mówi. Cytat czy nie lepiej stacjonarkę kupić-jakie są plusy a jakie minusy stacjonarki? Zero problemów z chłodzeniem, łatwa rozbudowa, łatwa wymiana każdego podzespołu - wady jest stacjonarką nie zabierzesz go do łóżka/ogrodu i poza dom. Cytat co uważasz o laptopach Dreammachines Tylko te droższe kadłubki (wyższe serie) tańszych bym unikał, ale nie ze względu na chłodzenie, chociaż na rozmieszczenie już tak trochę narzekam w nich (jeden na prawo a drugi na tył). Edytowane 28 Grudnia 2018 przez FxJ Cytuj
tms311 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2018 (edytowane) albo ten jak pisałeś w innym wątku i dokupić pamięć za jakiś czas jak stanieje? do ilu można w nim dorzucić pamięci i czy sam to zrobię bez problemu? Lenovo Legion Y530-15 i7-8750H/8GB/1TB GTX1050Ti i dysk 250gb i najwyzej za jakiś czas kupić 500gb? Edytowane 29 Grudnia 2018 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2018 Cytat do ilu można w nim dorzucić pamięci i czy sam to zrobię bez problemu? Ma dwa sloty, więc najłatwiej dołożyć kolejną kość 8GB albo wymiana na 2x16GB. Bez problemu, tylko dobry śrubokręt potrzebujesz do śrubek philips (nie do wkrętów). Cytat i dysk 250gb i najwyzej za jakiś czas kupić 500gb? Najlepiej 500GB bo może się okazać że za rok zmienisz HDD 1TB na dysk SSD 1TB (SATA 2,5"). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi