Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, ostatnio kupowałem kompa dostałem super oferte na waszym forum i byłto ten zestaw: 

Myślę, że wina leży tutaj po stronie karty siecowej/jakiejs mojej błednej konfiguracji. 

Otóż łącze sie z internetem od UPC przez WIFI i ta karta co w zestawie. Wszystko spoko internet stabilny w przegladarce a gdy wchodzę w jakąkolwiek gre CSGO/ Rocket league odrazu dostaje wysoki ping i packet loss.... 

Pingowałem juz w cmd wszystko i wtedy nie ma packet loss.. 

Jakies pomysly? 

Wina leży napewno po stronie komputeraz bo na innych i na poprzednim tez interent działał super :C

Opublikowano (edytowane)

Dobra problem rozwiązany, poprostu pasmo 2.4 było za słabe do gier przełączyłem sie na 5.0... 

Jak moge zwiekszyc zasieg WIFI w domu? Aktualnie mam tylko jeden router Horizon od UPC i brak mozliwosci podlaczenia domputera kablem do niego bo to inne piętro :C

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

Jak moge zwiekszyc zasieg WIFI w domu?

Repeater lub inny router w trybie Acces Point.

Cytat

brak mozliwosci podlaczenia domputera kablem do niego bo to inne piętro

Możesz kominem wentylacyjnym puścić przewód.