Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś zabrałem się za składanie komputera. Wszystko poszło bez problemów, do pierwszego rozruchu... Odpaliłem komputer, wszystko się włącza - jednak na monitorze widnieje " input not supported " i tyle. Niestety nie mam możliwości sprawdzenia pod DVI (dziś), czy przy pierwszym rozruchu mieliście podobny problem? Zauważyłem, że przewód ATX od zasilacza jakby słabo łączył z płytą główną. Miałem również dziwny przypadek gdzie wentylatory zaświeciły się same nagle, gdy zasilacz był w pozycji "zero". Jakim cudem? Czy zasilacz może mieć coś wspólnego z brakiem obrazu? 
Podzespoły :
Ryzen 2200g
ASRock B450M HDV
Patriot Viper 4 DDR4 8GB 2x4GB 3000mhz (wyciągałem kości i zamieniałem je, problem nadal występuje)
Zasilacz SilentiumPC Vero L2 Bronze 500W
Dysk Toshiba P300

Dziś już daję sobie spokój z diagnozą, ale jutro działam od rana, liczę na Waszą pomoc, dzięki z góry! 

Opublikowano
Cytat

Zauważyłem, że przewód ATX od zasilacza jakby słabo łączył z płytą główną.

Odłącz i podłącz jeszcze raz.

Cytat

na monitorze widnieje " input not supported " i tyle

A z menu monitor próbowałeś wybrać inne źródło?