ks11 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2018 Dziś zabrałem się za składanie komputera. Wszystko poszło bez problemów, do pierwszego rozruchu... Odpaliłem komputer, wszystko się włącza - jednak na monitorze widnieje " input not supported " i tyle. Niestety nie mam możliwości sprawdzenia pod DVI (dziś), czy przy pierwszym rozruchu mieliście podobny problem? Zauważyłem, że przewód ATX od zasilacza jakby słabo łączył z płytą główną. Miałem również dziwny przypadek gdzie wentylatory zaświeciły się same nagle, gdy zasilacz był w pozycji "zero". Jakim cudem? Czy zasilacz może mieć coś wspólnego z brakiem obrazu? Podzespoły : Ryzen 2200g ASRock B450M HDV Patriot Viper 4 DDR4 8GB 2x4GB 3000mhz (wyciągałem kości i zamieniałem je, problem nadal występuje) Zasilacz SilentiumPC Vero L2 Bronze 500W Dysk Toshiba P300 Dziś już daję sobie spokój z diagnozą, ale jutro działam od rana, liczę na Waszą pomoc, dzięki z góry! Cytuj
FxJ Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2018 Cytat Zauważyłem, że przewód ATX od zasilacza jakby słabo łączył z płytą główną. Odłącz i podłącz jeszcze raz. Cytat na monitorze widnieje " input not supported " i tyle A z menu monitor próbowałeś wybrać inne źródło? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi