joca_m Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2018 (edytowane) Witajcie. Zakupiłem nowy laptop Acer Nitro 5 w sklepie Morele. Po rozpakowaniu okazało się, że jest pękniętą matryca. Serwis sklepu po oględzinach miał go wymienic na nowy. Niestety przysłali sprzęt recertyfikowany. Przynajmniej o tym świadczy nalepka z obudowy na której dodatkowo klucz jest częściowo zaklejony przez mniejszą naklejkę. Mogę odesłać i liczyć na zwrot pieniędzy lub żądać obniżenia ceny. Zapłaciłem za niego 3600 zł. Czy warto iść w takie obniżenie? Czy taki sprzęt jest niepewny? A jak już to o ile można żądać obniżenia ceny, bo sklep pewnie zaproponuje kwotę zaniżoną. Czy taki system operacyjny częściowo zaklejony jest legalny? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź Edytowane 20 Grudnia 2018 przez joca_m Cytuj
FxJ Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2018 Cytat okazało się, że jest pękniętą matryca Pudełko było uszkodzone? Zrób zwrot bez podania przyczyny i zamów nowego. Cytat Czy taki system operacyjny częściowo zaklejony jest legalny? Miałeś licencje systemu (z kluczem) przyklejoną na spodzie laptopa? Cytuj
joca_m Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2018 Ten z uszkodzoną matrycą wymienili na nowy po 8 dniach oględzin. W. ygląda rzeczywiście na nówkę, ma pudełko orginalne. Tylko, że właśnie ta naklejka z licencją przyklejona na spodzie mnie nie przekonuje, że jest nowy. Serwis mocno się upiera, że ten egzemplarz jest nowy bo naklejka void microsoft nie jest uszkodzona. Czy rzeczywiście do nowego laptopa może być system " COA for Refurbished PC only" tak jak tam jest napisane? Cytuj
FxJ Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2018 Dziwię się bo przecież wszystkie laptopy Acera są w sprzedaży z zainstalowanym systemem. Możesz na PW podesłać zdjęcie spodu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi