Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

[1] Student informatyki, laptop do programowania, oraz do codziennego uzytku, w gry nie bede grał.

[2] Preferuje laptop bez systemu, lecz jesli juz bedzie miec system to tylko w przypadku jesli bedzie to oplacalne cenowo. (Moze bede miec mozliwosc Dreamsparka)

[3] Preferuje 15.6 cali

[4] SSD moze w przyszlosci doloze HDD ale wydaje mi sie ze 256 GB wystarczy.

[5a] Widełki 3000-3300 Jakos w tych granicach cenowych +- wiadomo, jesli warto to doloze ?

[5b] Zamierzam go uzywac przez czas studiow.

[5c] Chciałbym go kupic jak najszybciej, lecz jesli teraz np przed swietami jakos ceny ida w gore to sie wstrzymam. Ale jak sądzicie czy tak jest czy moze normalne ceny?

[6] Grafika nie jest mi zbytnio potrzebna bo nie gram w gry, ale jakas dedykowana moze byc w sumie. Chociaz nw czy ja wykorzystam. Cos z pokroju mx 150,130

[7] Tutaj przede wszystkim zalezy mi na dobrej matrycy IPS, matowej z szerokimi katami widzenia . Zeby matryca byla porządna poniewaz bede spedzal przed lapkiem duzo czasu ?

[8] Uzywany bedzie zarowno w domu, jak i na uczelni. Zeby byl w miare mobilny poniewaz chciałbym dokupic jakis porzadny plecak i go nosic ze sobą ?

[9] Nie gram w gry

[10] Programowanie

[12] Rozczarowalem sie Acer Aspire 5 poniewaz mial bardzo slabą matrycą TN oraz widzialem  Huawei D, ktory się troszkę grzał.

[13] Widziałem taki laptop Acer Aspire Nitro 5 i5-8250U/8GB/1TB/MX150/Win10 (NH.Q2XEP.001)

ale nie wiem czy spoko, matryca calkiem w porzadku, parametry tez fajne

oraz widzialem HP Pavilion 15 i5-8250U/8GB/256/W10/IPS MX150 (15-cs0008nw)

tez calkiem przyzwoicie wyglada, jak z grzaniem się oraz matrycą jego, czy to jest fajna IPS  ? Mam jeszcze pytanie dot. tego vouchera od HP , jak go uzyskac ? Jakie laptopy obejmuje i komu się należy ?

Czekam na inne propozycje ? Pozdrawiam ?

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

Tutaj przede wszystkim zalezy mi na dobrej matrycy IPS

1. Pierwsze pytanie 3500-3700 przetrawisz?

Lenovo Legion Y530-15 i5-8300H/8GB/1TB GTX1050 + dysk SSD M.2 (PCie NVMe).

Cytat

Mam jeszcze pytanie dot. tego vouchera od HP , jak go uzyskac ?

Wszystko masz tutaj napisane.

https://www.notebookcheck.net/HP-Pavilion-15-cs0053cl-i5-8250U-HD-Laptop-Review.320248.0.html

Tu masz recenzje ale w konfiguracji z matrycą HD (1366 x 768).

Cytat

matrycą jego, czy to jest fajna IPS ?

Ciężko coś powiedzieć bez poznania modelu matrycy.

HP Pavilion 15 i5-8250U/16GB/256/W10/IPS MX150 - najlepiej jednak kupuj od razu z 16GB RAM by uniknąć konfiguracji z 2x4GB.

Opublikowano

chciałbym wydac jakos 3300 zl i te gtx 1050 do niczego nie wykorzystam bo nie gram w zadne gry. Miales stycznosc z tym Pavilionem 15? Albo moze jakis inny model w tej polce cenowej polecasz ? jakas konfiguracja z mx ssd 8250u moze byc bez systemu no i przedewszystkim dobry ips bo matryca gra kluczową rolę

Opublikowano
Cytat

no i przedewszystkim dobry ips bo matryca gra kluczową rolę

W modelach za mniej niż 4000zł praktycznie nic dobrego nie montują, więc zapomnij o dobrym IPS-ie.

Ten Legion ma sensowną.

Cytat

Miales stycznosc z tym Pavilionem 15?

Power czy gamer?

Opublikowano

z tym modelem https://www.notebookcheck.net/HP-Pavilion-15-cs0053cl-i5-8250U-HD-Laptop-Review.320248.0.html

Niestety budzet zamyka się w 3500 zł. Twoim zdaniem warto wstrzymac się z zakupem do okresu po świętach czy raczej ceny nie będą sie jakoś różnić ? Nie wiesz moze jak jest z matrycą w tym Pavilionie ? Albo może masz jakąś inną propozycję lapka w tej cenie? ? Pozdrawiam

Opublikowano
Cytat

nie doczytalem ze ciezko stwierdzic jak jest z matryca bez poznania jej

Możesz napisać do supportu HP żeby podali jakie modele matryc (jakich producentó) są w nich montowane.

Cytat

Albo może masz jakąś inną propozycję lapka w tej cenie?

Acer Aspire 5 i5-8265U/8GB/1000/Win10 FHD MX130 + dysk SSD M.2 - te nie maja już wlutowanego RAM-u są i tańsze konfiguracje ale z matrycami TN.

https://laptopmedia.com/review/acer-aspire-5-a515-52g-review-they-turned-a-multimedia-beast-into-a-flop/

Trochę inna konfiguracja te w PL maja podświetloną klawiaturę.

Opublikowano

Zerknij na Hyperbook N85S z procesorem i5-8300H i grafiką GTX1050 [4GB]. Obecnie jest w promocji za 3199 zł. Możesz go dowolnie skonfigurować.

- Ekran: 15,6" FullHD IPS 1920 x 1080 LED, Matowy
- Procesor: Intel Core i5-8300H 4 x 2.30 - 4.00GHz Turbo, 8MB, UHD 630, 45W
- Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTX 1050 4GB GDDR5
- Klawiatura: Podświetlana klawiatura z serii N - Układ US, Full Color LED
- Pamięć RAM: 8 GB (1 x 8 DDR4 2666 MHz)
- Dysk SSD M.2: Western Digital SSD 120GB Green M.2 2280 (read/write; 540/430MB/s)
- Dysk twardy 2,5": 0 Brak
- Sieć Bezprzewodowa WiFi: Intel Dual Band Wireless-AC 9260 (802.11 a/c) M.2 WLAN + Bluetooth
- System operacyjny: Brak
- Pasta termoprzewodząca Gelid GC-EXTREME na CPU oraz GPU (GRATIS !)
- Zaawansowany układ chłodzenia
- Pakiety Gwarancyjne: Standard - 24 miesiące Door to Door [+Dożywotnie wsparcie techniczne]

n85_mysz.jpg