Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Komputer potrzebuję tylko i wyłącznie do obróbki grafiki w Photoshop. Grafika tylko w postaci zdjęć, nie żadne 3D itp. - piszę jeśli to ma znaczenie. Żadne gry- od gier to są konsole.

Czy zestaw jest dobry, czy coś innego wybrać? Jestem przyzwyczajony do Intela i Geforce dlatego chciałbym na tych podzespołach. 

Poradźcie. 

Opublikowano

https://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-1060-gaming-x-3g-3gb-gddr5-192-bit-3xdp-hdmi-dvi-d-box-gtx-1060-gaming-x-3g-974926/

Tą grafikę możesz kupić, jedna z najcichszych a 3GB VRAM ci wystarczą.

https://www.morele.net/dysk-ssd-samsung-860-evo-1tb-sata3-mz-76e1t0b-eu-1724704/

Dysk SSD bym zmienił koniecznie ? Samsunga ma na swojej stronie oprogramowanie do sterowania.

Zasilacz też dałeś 2x za drogi niż potrzebujesz.

Opublikowano

O co chodzi z tym sterowaniem dyskiem Samsunga? Do czego to potrzebne? To inne dyski są w czymś gorsze. Sorry ale do Samsunga nie mam zbytniego zaufania. 

A zasilacz jaki?

FxJ mam rozumieć że znasz się na dobieraniu komponentów? Sorry że o to pytam, ale mam ciężką historię w tych tematach i nie ufam obcym.

Opublikowano
Cytat

O co chodzi z tym sterowaniem dyskiem Samsunga?

Monitorowanie stanu, aktualizacja firmware, benchmark do sprawdzania osiągów, itp.

Cytat

Sorry ale do Samsunga nie mam zbytniego zaufania. 

To firma która robi aktualnie najlepsze kości do dysków SSD i RAM - nie ma lepszej od Samsunga, tyle kasy co roku pompuje w R&D co żadna inna.

Każdy 550W-600W (80+ Gold) będzie wystarczający.

Cytat

FxJ mam rozumieć że znasz się na dobieraniu komponentów?

A widzisz że prowadzę to forum ?? To nie wystarczy?