Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, potrzebuję pomocy w wyborze laptopa. Zależy mi na ratach 0% z allegro, szukałem długo - padło na MSI i te dwa modele. Mógłby ktoś poratować jakąś opinią o w/w modelach, który wybrać itd.? Jak z chłodzeniem, kulturą pracy itp.

MSI GP73 8RE GTX 1060 i7-8750H 16GB 240SSD+HDD - 5850 zł

MSI GE73 8RE GTX 1060 i7-8750H 16GB 240SSD+HDD - 5550 zł

Pozdrawiam, liczę na szybką odpowiedź.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

https://www.notebookcheck.net/MSI-GE73-8RF-Raider-RGB-i7-8750H-GTX-1070-Full-HD-Laptop-Review.309006.0.html

Nie wiem jakim cudem GE73 wystawili taniej od GP73 ale ich strata ? GE mają bardziej aluminiową obudowę od GP, taka półka jakościowa wyżej.

MSI GE73 Raider RGB 8RE-491XPL

Samsung 970 Evo M.2 250GB

W Komputroniku (też maja raty) mógłbyś dobrać osobno bardzo dobry dysk SSD Samsunga M.2 (NVMe) + drugą kość RAM 8GB.

Zrób tylko undervolting procesora to sporo poprawi (dotyczy wszystkich laptopów).

Opublikowano (edytowane)
Cytat

podałeś link do GE73 z GTX 1070

Nie, zresztą po cenie widać że to GTX 1060. Jak by 1070 za 5100zł to by była dopiero okazja ?

GE > GP

Edytowane przez FxJ