Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

[1] mężczyzna, 20l
[2] windows opcjonalnie
[3] 15,6+
[4] najlepiej SSD+HDD(choć wezmę pod uwagę samo SSD/HDD z ew dokupieniem osobno)
[5] 3500-4000 (4300max)
[5 b] nie mam żadnego innego sprzętu, przynajmniej na 3 lata użytkowania, miło jakby pociągnął fifę przez te 3 lata 
[5 c] jak najszybciej najlepiej na dniach
[6] jakość wykonania jak najlepsza+kultura pracy i ciche chłodzenie podczas przeglądania internetu
[7] IPS matowa
[8] głownie dom/uczelnia/sporadczynie podróże 
[9] sporadycznie niskie/średnie (opcjonalnie jakby gta 5 odpalił na niskich bez ścinek) 
[10] -
[11] -
[12] najlepiej stonowany wygląd, dobre wykonanie i kultura pracy, ekran nie męczący oczu przy długiej pracy
[13]

Acer Aspire 7 i5-8300H/8G/240+1000/Win10 GTX1050Ti FHD (NX.H24EP.001)
Lenovo Legion Y530-15 i5-8300H/8GB/240+1TB GTX1050Ti
Dell Inspiron G5 i5-8300H/8GB/256/Win10 GTX1050Ti
[14]W sumie to rozważam zakup między tymi 3 modelami, tylko wychodzę własnie z pytanie, który z tych 3 modeli byłby najlepszym rozwiązaniem biorą pod uwagę wykonanie, ekran, kulturę pracy? Słyszałem ze w legionie wentylatory potrafią się same włączyć na dosyć głośno przy pracy biurowej. Jak jest z grzaniem się we wszystkich modelach? Mogę rozważyć modele bez dysku ssd i dokupić go ew samemu, czy takie rozwiązanie nie byłoby nawet rozsądniejsze? 
Laptop będzie głownie wykorzystywany do pakietu excel, internetu i tak jak napisałem sporadycznie gier.
Z drugiej strony możecie podrzucić jakiś model z dobrym wykonaniem i ekranem na którym pójdzie cs:go, lol(fifa na low) a w niższej półce cenowej.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

kultura pracy i ciche chłodzenie podczas przeglądania internetu

Jako że intel w swoich procesorach i5-8300H ma nadal 14nm i już wyciąga ile tylko może przez co są dosyć gorące dlatego undervolting to podstawa.

Cytat

Jak jest z grzaniem się we wszystkich modelach?

Podobny układ chłodzenia we wszystkich, tutaj trzeba by dokładnie patrzyć po testach.

Cytat

czy takie rozwiązanie nie byłoby nawet rozsądniejsze? 

Skoro poradzisz sobie z zainstalowaniem systemu to bierz samodzielnie! Lepsza wydajność i pełna gwarancja.

Cytat

Słyszałem ze w legionie wentylatory potrafią się same włączyć na dosyć głośno przy pracy biurowej.

Aktualizacja BIOS + undervolting

Lenovo Legion Y530-15 i5-8300H/8GB/1TB GTX1050Ti

Samsung 970 EVO 250GB + pobierasz oprogramowanie ze strony Samsunga

Cytat

możecie podrzucić jakiś model z dobrym wykonaniem i ekranem na którym pójdzie cs:go, lol(fifa na low) a w niższej półce cenowej

Huawei MateBook D 15.6" i5-8250U/8GB/128+1000/Win10 MX150 do 3000zł tylko trzeba trafić na matrycę bez większych ulotów światła.

Opublikowano

Bardzo zaintrygował mnie ten huawei Matebook D i mam kilka pytanek,
1. Czy dałoby radę dostać go w konfiguracji 1T HDD+ 250SSD z MX150 bo nigdzie takiej konfiguracji w sklepach znaleźć nie mogę znaleźć. Ew czy ten który wstawiłeś wyżej 1T+128SSD mozna byłoby wymienić na 250?
2.Jak się ma serwis huawei w polsce? odnoszę laptop do sklepu w którym go kupiłem, door-to-door? jak długo serwisowany jest laptop czy jest możliwość ze laptopa nie bede miał przez 2 tygodnie? 
3. O co chodzi z tymi ulotami światła, czy jak będa duże to mogę wymienić laptopa na gwarancji czy cos? 

Opublikowano

Porównaj do nich  Hyperbook N85S z procesorem i5-8300H i grafiką GTX1050 [4GB]. Obecnie jest w promocji za 3199 zł.  Konfigurację możesz dowolnie rozbudować.

- Ekran: 15,6" FullHD IPS 1920 x 1080 LED, Matowy
- Procesor: Intel Core i5-8300H 4 x 2.30 - 4.00GHz Turbo, 8MB, UHD 630, 45W
- Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTX 1050 4GB GDDR5
- Klawiatura: Podświetlana klawiatura z serii N - Układ US, Full Color LED
- Pamięć RAM: 8 GB (1 x 8 DDR4 2666 MHz)
- Dysk SSD M.2: Western Digital SSD 120GB Green M.2 2280 (read/write; 540/430MB/s)
- Dysk twardy 2,5": 0 Brak
- Sieć Bezprzewodowa WiFi: Intel Dual Band Wireless-AC 9260 (802.11 a/c) M.2 WLAN + Bluetooth
- System operacyjny: Brak
- Pasta termoprzewodząca Gelid GC-EXTREME na CPU oraz GPU (GRATIS !)
Zaawansowany układ chłodzenia
- Pakiety Gwarancyjne: Standard - 24 miesiące Door to Door [+Dożywotnie wsparcie techniczne]

n85_mysz.jpg