Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

[1] Mężczyzna + dorosły, cena maksymalnie 6000, nowy laptop

[2] Bez systemu

[3] Rozmiar matrycy 13,3”-14,x", typ powłoki matowa, full hd myślę, że mi wystarczy

[4] Waga laptopa ok. 1.5 kg, jeśli chodzi o baterię to ciężko mi powiedzieć ile godzin, ale informacją może być, że dużo podróżuję i chciałbym żeby parę godzin wytrzymała

[5] Zastosowanie laptopa: Programowanie, multimedia, internet i praca biurowa

[6] Ma byc to zakup na lata, nie zależy mi na grafice dedykowanej, będzie to mój jedyny komputer, jeżeli chodzi o dysk to tylko ssd (jakby był 512 to by było super), zwykły mi jest niepotrzebny, zależy mi na wydajnym procesorze, ilość ramu nie jestem pewny minimum 8, max 16, jeśli nie ma grafiki dedykowanej to może być troszkę mocniejsza integra

[7] Wymagania względem gier - w sumie jedynie cs go -> może pójść, nawet na niskich

[8] Wymagania specjalne: HDMI/DisplayPort -> może być jedno z dwóch, podświetlana klawiatura,  USB-C / ThunderBolt 3.

[9] Nie chce MAC'a, Numeryczna klawiatura nie jest wymanaga
Zastanawiałem się na jakichś thinkpadach, ewentualnie znalazłem takiego -> Toshiba Portege Z30-E Z30-E-1U6

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

ilość ramu nie jestem pewny minimum 8, max 16

8GB w jednej kości i jak najszybsze dokupienie kolejnej - to minimum.

Cytat

Wymagania specjalne: HDMI/DisplayPort 

Lepsze biznesówki już tylko przez przejściówkę z USB-C lub przez stacje dokującą bezpośrednio

https://www.notebookcheck.net/Lenovo-ThinkPad-T480-i7-8550U-MX150-FHD-Laptop-Review.293682.0.html

Lenovo ThinkPad T480 i5-8250U/16GB/256/Win10P FHD - seria biznesowa z 3 letnią gwarancją On Site

http://accsmartfind.lenovo.com - plus możesz dokupić jakąś stację dokującą Thunderbolt 3 (po USB-C)

i-tec Stacja dokująca 3 x 4k display + Power Delivery - 769zł

https://i-tec.cz/pl/produkt/catriple4kdockpd-7/

Opublikowano

https://www.notebookcheck.net/8550U-vs-8250U_9208_9206.247596.0.html

Sądzę że to całkowicie zbędne dokładnie a model 4G (LTE) zawsze możesz dokupić i zamontować (bez utraty gwarancji).

Cytat

chyba, że macie jeszcze jakieś inne opcje

Bezpośredni konkurent od Dell

https://www.notebookcheck.net/Dell-Latitude-7490-i5-8350U-FHD-Laptop-Review.309000.0.html (tu uwaga bo test z grafiką dedykowaną)

Dell Latitude 7490 i5-8350U/8GB/256/10Pro FHD FPR - 6179zł

Tyle że Latitude zdecydowanie droższe a niekoniecznie lepsze, choć Dell mam trochę sztywniejszą obudowę.

Opublikowano (edytowane)

Jeśli chodzi o modem LTE to nie wiem czemu, ale nie zauważyłem tego. I jest mi nie potrzebny. Niestety nie mogę nic znaleźc z I5, żeby miało 512 ssd, plus 16 ram. Ewentualnie nie widziałem sklepu gdzie można ręcznie konfigurować, prócz kuźniewski.pl

Edytowane przez lukas93
Opublikowano

Fabrycznie montowane w biznesówkach są ostro drogie (naliczają sobie za to ostro bo to dla firm głównie), lepiej na własną rękę wymienić a tego wsadzić do zewnętrznej obudowy na USB 3.0 lub USB-C i zrobić sobie pendriva.

Opublikowano (edytowane)

Rozumiem, dziękuję za pomoc. W takim razie prawdopodobnie zostanę przy Lenovo ThinkPad T480, ponieważ jedyna opcja była do 7000 zł ze względu na firmę, ale jak się nie opłaca za bardzo dopłacać do i7. To wolę zostać przy tym

Edytowane przez lukas93
Opublikowano (edytowane)

hmm... A ja nie pisałem T480s tutaj ? 
Ale tak btw, troszkę mam już w glowie namieszane od tych laptopów, i zacząłem się zastanawiać znów nad tym asusem oraz zacząłem myśleć znów o 15 calach ekranie. I nie wiem czy nie poczekać na tego asusa ux533. Przemyślałem, że ten thunderbolta mi nie będzie potrzebny. Nie chce żeby to był wyznacznik ? 

Edytowane przez FxJ
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zachęcam Cię do sprawdzenia oferty na model Hyperbook N14S, który został wyposażony w procesor i7-8565U oraz Thunderbolt 3, a także możliwość montażu modemu LTE. Oczywiście możesz go skonfigurować wg własnych wymagań.

Link: Hyperbook N14S i7-8565U

- Ekran: 14,0" FHD IPS 1920 x 1080 LED, Matowy, 16:9
- Procesor: Intel® Core™ i7-8565U, 4 cores, 4 x 1.8 GHz, 8MB L3 cache, TDP: 15W
- Klawiatura: Podświetlana klawiatura - Układ US, White LED
- Pamięć RAM: do 32GB
- Dysk SSD M.2: obsługa NVMe
- Dysk twardy 2,5": możliwość montażu
- Sieć Bezprzewodowa WiFi: Intel Dual Band Wireless-AC 9260 (802.11 a/c) M.2 WLAN + Bluetooth
- MODEM 3G / GPS: możliwość montażu
- System operacyjny: Obsługa Windows 10
- Gwarancja: 24 miesiące

N14S.jpg