Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

[1] Mężczyzna 22 lat
[2] Laptop ma być wyposażony w Windows 10
[3] 15,4"- 15,6” 
[4] HDD + SSD (+200 Gb)
[5 a] Na samego laptopa nie chciałbym wydać więcej niż 4300 zl. Oprócz niego dokupię sobie też jakąś tańszą torbę i myszkę gamingowa. 

[5 b] Będzie to zakup na długie lata. Wczoraj sprzedałem laptopa, którego używałem równo 5 lat i bardzo o niego dbałem (Acer V3-571G i3-3120M/4GB/500/GT730M) i pewnie używałbym go dalej tylko trochę zaczął przymulac i przegrzewac się. Z nowego laptopa będę chciał korzystać o wiele dłużej dlatego zdecydowalem się zainwestować tyle pieniędzy. 

[5 c] Obecnie jestem bez laptopa, więc w ciągu najbliższego tygodnia będę chciał go kupić. 
[6] Oczekuje najwyższej wydajności procesor/grafika
[7] Nie bede uzywac go z monitorem. Obojętnie jaka matryca, doradzcie najlepszą w tej cenie ?
[8] Będzie używany w domu na biurku
[9] Nie gram dużo. Na starym laptopie głównie grałem w Gta San Andreas, a na nowym też raczej dużo nie będę grał, ale chciałbym pograć w Life is Strange 2 czy tez Gta V. 

[10] Głównie będę korzystał z przeglądarki, pakietu office i oglądał filmy i seriale. 

[11] matowa matryca byłaby spoko
[12] brak
[13] Obecnie napaliłem się na tego: Acer Aspire 7 i5-8300H/16G/240+1000/Win10 GTX1050Ti FHD (NX.H24EP.001) - 4249 zł

Będzie to dobry wybór? Czy znajdę może coś lepszego w tej cenie? 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

A ten dysk Samsung 970 EVO 250GB jest dużo lepszy od tego wbudowanego w acera? Rozumiem, że system szybciej by się włączał? I czy w xkomie by mi go bez problemu włożyli i przeinstalowali system? Jeśli tak to z jakim wiąże się to kosztem? 

Opublikowano
Cytat

A ten dysk Samsung 970 EVO 250GB jest dużo lepszy od tego wbudowanego w acera?

Cytat

Dysk i pamięć RAM rozszerzona na profesjonalnej linii montażowej x-kom

Też jest dokładany, ciężko o coś lepszego.

Cytat

I czy w xkomie by mi go bez problemu włożyli i przeinstalowali system?

Nie dasz rady zainstalować na czysto systemu z pendriva?

Opublikowano

Nie no, dam radę ? a jak z matrycą w tym laptopie, dobra? W moim starym laptopie miałem problem kiedy oglądałem mecze siatkówki, że ciężko było nadążyć za ruchem piłki przez co nie oglądało się to zbyt komfortowo. Problem ten na telewizorze nie występował. Taka przypadłość matryc w laptopie? 

Opublikowano

Pewnie tak. W wysłanym przez ciebie Aceru jest tam wsadzony Intel Optane 16gb i gdy zamówię zaproponowany przez ciebie zestaw z dyskiem SSD to będę go musiał włożyć w miejsce tego Optane, który bez problemu będę mógł komuś odsprzedać? Dobrze rozumiem? 

Opublikowano
Cytat

który bez problemu będę mógł komuś odsprzedać?

Powinieneś go trzymać do końca gwarancji w sumie.

Ale tak jest w slocie M.2 więc tylko zamieniasz je miejscami.

Opublikowano

Porównaj do Hyperbook N85S z procesorem i7-8750H i GTX1050TI [4GB]

Standardowa cena z konfiguratora to 4549zł, natomiast z kodem rabatowym "nieidealny" około 4400zł. 

- Ekran: 15,6" FullHD IPS 1920 x 1080 LED, Matowy
- Procesor: Intel Core™ i7-8750H 6 x 2.20 - 4.10GHz Turbo, 9MB L3 cache, UHD 630, 45W
- Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5
- Klawiatura: Podświetlana klawiatura z serii N - Układ US, Full Color LED
- Pamięć RAM: 8 GB (1 x 8 DDR4 2666 MHz
- Dysk SSD M.2: Samsung SSD 250GB 970 EVO NVMe M.2 2280 (odczyt/zapis; 3400/1500MB/s)
- Dysk twardy 2,5": 0 Brak
- Sieć Bezprzewodowa WiFi: Intel Dual Band Wireless-AC 9260 (802.11 a/c) M.2 WLAN + Bluetooth
- System operacyjny: Windows 10 Home OEM DVD PL
- Pasta termoprzewodząca Gelid GC-EXTREME na CPU oraz GPU (GRATIS !)
- Zaawansowany układ chłodzenia
- Pakiety Gwarancyjne: Standard - 24 miesiące Door to Door [+Dożywotnie wsparcie techniczne]

N85S.jpg

Opublikowano (edytowane)

Mam problem. Przyszedł dzisiaj do mnie ten acer i wszystko jest ok tylko na ciemnych obrazach widać białe podświetlenie wydobywające się z rogów laptopa, a jak docisnę pokrywę to tak jakby przechodzi na cały ekran (zdjęcie numer 3). To chyba nie jest normalne? Reklamować?
https://imgur.com/a/72HDwWj

Edytowane przez kredzion