Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

[1] Dla mnie, dziewczyna 16 lat 

[2] Najlepiej z Windows 10 

[3] Myślę, że okolice 15,4"-15,6" ale nie ma to znaczenia, po prostu żeby nie miał mniej niż 14" ?

[4] Szczerze mówiąc nie wiem, tu liczę na Waszą pomoc 

[5a] Tak właściwie cały mój budżet to około 4000 zł (zestaw), oprócz laptopa planuję zakup drukarki i dwóch powerbanków, ewentualnie torby na sprzęt, więc na laptop planuję wydać jakieś 3000 zł, żebym zmieściła się w budżecie, fajny byłby zestaw

[5b] Minimum 4 lata, w domu jest jeszcze komputer stacjonarny rodziców

[5c] W ciągu 2-3 najbliższych miesięcy, nie wiem, czy przed świętami opłaca się kupować a chciałabym zdążyć przed sezonem "komunijnym" 

[6] Myślę, że najważniejsza jest długość pracy na baterii, ale zależy mi też na wyglądzie, chciałabym, żeby był w miarę ładny, nie sprawiał wrażenia plastikowego

[7] Jest mi to obojętne

[8] Dom, biurko, częściej łóżko, czasem jakieś wyjazdy

[9] Bardzo rzadko gram, jeśli już to w średnio wymagające gry

[10] Głównie Sony Vegas do dosyć amatorskiej obróbki video, oprócz tego mniej wymagające programy do tego samego celu i również nauki. Chciałabym po prostu, żeby SV w miarę płynnie działał, oczywiście nie wymagam cudów ale jednak trochę m na tym zależy.

[11] Podświetlana klawiatura byłaby super 

[12] Najczęściej pracowałam z laptopem firmy Acer, pod względem wydajności był w porządku, ale nie podobał mi się jego wygląd (Acer Aspire F15), nie chciałabym raczej pchać się w Lenovo. Kolor obojętny ?

Nie znalazłam nic konkretnego więc liczę na Was 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)
Cytat

planuję zakup drukarki i dwóch powerbanków

Ale mam nadzieję nie do laptopa?

Cytat

W ciągu 2-3 najbliższych miesięcy

Najlepiej rozglądaj się max miesiąc przed zakupem

Cytat

Chciałabym po prostu, żeby SV w miarę płynnie działał, oczywiście nie wymagam cudów ale jednak trochę m na tym zależy.

Przydałby się lepszy procesor jak i5-8300H / i5-8400H - tylko te nie pozwalają na długą prace na baterii ponieważ są bardzo wydajne.

Huawei MateBook D 15.6" i5-8250U/8GB/256SSD/Win10 MX150 + rozbudowa dołożenie dysku 2,5" (SSD/HDD) i drugiej kości RAM.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)
Cytat

Ale mam nadzieję nie do laptopa?

Nie, drukarka będzie podłączona do komputera ?

Cytat

Najlepiej rozglądaj się max miesiąc przed zakupem

Wezmę to pod uwagę

Cytat

Przydałby się lepszy procesor jak i5-8300H / i5-8400H - tylko te nie pozwalają na długą prace na baterii ponieważ są bardzo wydajne.

Czyli praktycznie ciągle pod ładowaniem?

Cytat

Huawei MateBook D 15.6" i5-8250U/8GB/256SSD/Win10 MX150 + rozbudowa dołożenie dysku 2,5" (SSD/HDD) i drugiej kości RAM.

Hmm, podoba mi się ta propozycja ? Tylko pytanie, czy byłoby jeszcze coś innego w tej cenie? Nieco martwi mnie marka

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

Pytałem o powerbanki, bo laptopa z nich nie naładujesz.

Cytat

Czyli praktycznie ciągle pod ładowaniem?

Nie koniecznie ale podczas np. intensywnej pracy jak renderowanie filmów już tak (pod ładowarką ma więcej mocy).

Cytat

Nieco martwi mnie marka

Jedynie co to może się matryca trafić z "ips bleeding" i trzeba wymienić.

Acer Aspire 7 i5-8300H/8G/1000+16/Win10 GTX1050 FHD - są teraz na wyprzedaży (-250zł), jakoś w lutym pojawi się jego następca z nową grafiką.

Acer Aspire 5 i5-8265U/8GB/1000/Win10 FHD MX130 + wolny slot M.2 na dysk SSD

Acer Aspire 5 i5-8265U/8GB/256SSD/Win10 FHD MX130

i5-8265U - to najnowsze z niskonapięciowych procesorów i5 "U"

Ale za 3 miesiące wszystko się może pozmieniać ?

Edytowane przez FxJ
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Aspire 7 wróciły do standardowej ceny więc to już mały problem dla ciebie.

Pojawiły się z fabrycznym dyskiem SSD M.2

Acer Aspire 5 i5-8265U/8GB/256SSD/Win10 FHD IPS - 3299zł

Acer Aspire 5 i5-8265U/16GB/256SSD/Win10 FHD IPS - 3599zł

Jest w nich miejsce też na dysk 2,5" SATA (SSD albo HDD) więc będziesz mogła zawsze dołożyć.

https://www.notebookcheck.net/Acer-Aspire-5-A515-52G-i5-8265U-MX150-SSD-FHD-Laptop-Review.354441.0.html