Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jaki jest Twój budżet na komputer? Jakie są widełki cenowe, do czego jesteś w stanie dopłacić?

• Jak najmniejszy, ale nie więcej niż 400-450.

Kiedy planujesz dokonać zakupu?

• Jak najszybciej będzie to możliwe.

Czy będziesz składał samodzielnie?

• Mogę, ale nie muszę.

Czy zestaw ma zawierać samą jednostkę centralną czy również system operacyjny, monitor, peryferia (myszka, klawiatura, głośniki, listwa zasilająca itp.)?

• Tylko jednostka centralna.

Opisz zastosowanie komputera, tylko gry czy też inne wymagające zajęcia [precyzyjnie]

• Przeglądanie sieci, słuchanie muzyki, pisanie tekstów. BARDZO WAŻNE - PŁYNNE I SZYBKIE DZIAŁANIE YOUTUBE PRYZNAJMNIEJ W 720P.

Jaką rozdzielczość i odświeżanie (60Hz czy więcej) posiada Twój monitor?

• 60Hz FullHD DVI (brak HDMI)

Czy masz zamiar podkręcać podzespoły (procesor, RAM, karta graficzna)?

• Nie

Czy posiadasz części ze starego komputera np. dysk HDD SATA, napęd optyczny, obudowa, zasilacz, peryferia?

• Mam myszkę, klawiaturę, głośniki, listwę.

Czy komputer będzie w niedługim czasie lub w przyszłości rozbudowywany?

• Raczej nie

Określ priorytet komputera - wydajność/cisza/energooszczędność

• Priorytet to w tym momencie niski koszt, ale jednocześnie tak, żeby można było płynnie korzystać przeglądając internet. Chociaż z drugiej strony nie chcę mieć kosiarki i traktora pod biurkiem.

Wymagania dodatkowe np. obudowa z oknem pleksi lub szklanym.

• KONIECZNIE DYSK SSD (moze być HDD, ale wtedy i tak dokupię we własnym zakresie SSD i zamienię)
  • Nie musi być 10, wystarczy Windows 7

Jeśli chcesz kupić w konkretnym sklepie w Polsce lub za granicą napisz.

• -
Edytowane przez FxJ