szajkaa Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 [1] Student, 25 lat. [2] Laptop może być bez żadnego systemu operacyjnego. [3] 15,4"- 15,6” [4] Posiadam stary dysk SSHD z lenovo y50-70, więc jeżeli jest możliwość zamontowania go do nowego laptopa, to preferowałbym sam SSD. Jeżeli nie ma takiej możliwości to w sumie wszystko jedno. I tak chciałbym mieć SSD na system i HDD na resztę. Fajnie by było gdybym sam mógł dołożyć ram, wymienić pastę, dołożyć dysk bez utraty gwarancji. [5 a] Na laptopa chciałbym wydać około 4000zł. Maksymalnie 4200zł i tutaj już musiałbym być już bardzo do niego przekonany. [5 b] Będzie to jedyny laptop. Fajnie by było gdyby przetrwał przynajmniej 3 lata. [5 c] Chciałbym dokonać tego zakupu najpóźniej do końca tego tygodnia. Liczę na jakieś promocje na black friday, więc fajnie by było, gdybyście podrzucili kilka modeli laptopów. [6] Dobrze by było gdyby laptop nieźle wyglądał, ale nie jest to najważniejsze. Czas pracy na baterii nie jest jakoś bardzo istotny. [7] FullHD, matowa [8] Głównie będzie używany w domu. Weekendami będę go przewoził w zwykłym plecaku. [9] CS:GO, Fortnite jak na razie, ale chciałbym bez problemu pograć w jakieś nowsze gry (niekoniecznie na najwyższych detalach) bez wkurzania się na ściny i mało fps. Jestem nastawiony na Nvidie 1060 [11] Fajnie by było gdyby klawiatura była podświetlana, ale nie jest to konieczne [12] Miałem lenovo y50-70 i padła mi tam matryca oraz płyta główna. Jeżeli Lenovo Premium Care działa dobrze to mogę kupić i Lenovo ? [13] Nie mam nic konkretnego na oku. Przeglądam promocje na Pepperze. Laptop może być z obcą klawiaturą (jeżeli wystarczy tylko naklejenie naklejek, a układ klawiszy jest ogólnie ten sam). Interesują mnie tylko nowe laptopy z Nvidia 1060. Dzięki! Cytuj
szajkaa Opublikowano 22 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 (edytowane) Nie widzę nigdzie opcji edycji posta, więc wrzucam w nowym. Znalazłem coś takiego Dell 7577 i5 8GB 256SSD GTX1060 Win10 warto? Edytowane 24 Listopada 2018 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 Cytat Posiadam stary dysk SSHD z lenovo y50-70, więc jeżeli jest możliwość zamontowania go do nowego laptopa, to preferowałbym sam SSD Najlepiej kupić nowy dysk SSD M.2 NVMe na system, jeszcze nigdy niebyły tak tanie. ICY BOX IB-273StU3 - mozesz kupić obudowę i zrobić z niego zewnętrzny albo sprzedać na OLX. Cytat Jestem nastawiony na Nvidie 1060 Dobre laptopy z 1060 (nie MaxQ) zaczynają się od 4900-5300zł. Cytat Interesują mnie tylko nowe laptopy z Nvidia 1060. Chyba względnie nowe, ten Dell z i5-7300HQ to jeszcze model z 2018 r. Cytat Liczę na jakieś promocje na black friday Na laptopy i tak nic nie było, dopiero w przyszłym roku styczeń-luty jak będą wyprzedawać te z 1060 przed premiera GTX/RTX 2060. Ok 2 miesiące temu chodziły po 4800zł. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi