Misterius Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2018 (edytowane) Witam! Nie pierwszy post o Black Friday/Cyber monday i pewnie nie ostatni. No a wiec szukam laptopa na studia. Krótkie info: 1) Laptop dla mnie. Czyli dla 20 letniego studenta informatyki. 2) Windows nie jest mega potrzebny bo i tak bede instalowal Linuxa ale wiadomo dual boot zawsze spoko. 3)Co do matrycy mysle ze tak od 12 do 14 było by bardzo spoko. I było by super jakby laptop był dość lekki czyli mniej niz te 2Kilogramy. 4)Fajnie by było jakby laptop miał SSD (128-240 i wtedy nie potrzebuje HDD) Intel dośc dobry + musi byc 8GB ramu 5a) No myslałem nad 1000 zl do 1500 zl lub 200 do 300£ (Uzywki lub z promocji) 5b) Mam innego laptopa ktory jest mocniejszy i on ciagnie te wszystkie ciezkie rzeczy jak np gry. 5c)Zakup planuje zrealizowac w ten weekend 6) Oczekuje dobrej jakosci wykonania ponieważ bedzie on głownie wykorzystywany w podrozy. Typu busy/pociagi/kawiarnie/szkole itp i dobrej bateri zeby wytrzymal te podróze (przynajmiej pare h) No i fajnie jakby był dość zgrabny. A nie jakas cegla. ? 4-6/\ Edytory do gier lub emuratory do gameboya. Co najwyzej Tibia ale to wszystko nie jest wymagajace? 10) Programy głownie Visual studio , notepad czyli do programowania. Jeżeli jezyk jest ważny to VB , html ,CSS , JavaScript, C++. Oczekuje zeby programy chodziły dość płynnie. Jescze sufrowanie po necie (licze z 6-7 kart otwartych na raz+ Youtube). 11) Nie sa potrzebne żadne bajery podswietlana klawiatura ani jakis dobry dzwiek. Tylko żeby klawiatura była wygodna bo bede z nią spedzał dużo czasu . 12) Nie mam żadnych uprzedzen ale kolor (czarny/srebny lub ewidetnie bialy ) Rózowy raczej odpada ;v Korzystałem Z MSI /DELL 14) Laptop nie musi byc nowy. Może byc uzywany itp. No dobra! To było na tyle co oczekuje ? Wiec słyszeliscie o jakis promocjach ? Moga być też laptopy z UK jezeli ktos ma jakies info ;v Laptopy o ktrórych mysle: HP Ultrabook 840 https://www.laptopsdirect.co.uk/refurbished-hp-elitebook-840-g1-ultrabook-14-intel-core-i5-4300u-8gb-180gb-t1-hpe840i58gb180gb1yr/version.asp Jumper 3 Pro: https://uk.gearbest.com/laptops/pp_620750.html Lenovo ThinkPad T420 ( zdjecie niżej za 130 funtow) Dzieki Wielkie ! Edytowane 19 Listopada 2018 przez Misterius Cytuj
Grzegorz Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2018 To z drugiego linku to jest coś w stylu Kiano, które u nas kupisz za 800-1500 zł nowe. Ten ma słabiuśki procesor i dysk EMMC. Thinkpad T420 będzie chyba cięższy niż Elitebook 840 i ma o dwie generacje starszy procesor. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi