Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Który laptop najbardziej opłacalny   

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Który laptop najbardziej opłacalny

• MSI GS73 7rf za około 4700zł
      0
    • MSI GP63 za około 5500zł
    • Asus GL703VM za 5000zł
      0
    • MSI GV62 za 4500zł
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ! 

Mam opcje kupna lapka do gier i największy problem w tym czy warto kupować lapka z procesorem i7-7700HQ? Czy lepiej iść w i7-8750H już? Niestety większość z laptopów jest z tą i7-7700hq

np. MSI GS73 7rf ma i7-7700HQ, a MSI GP63 ma i7-8750H - czy warte jest tych pieniędzy do dołożenia? 

Chyba, że macie coś innego do zaproponowania - jakby była matryca 120hz jak w Asusie to by było na plus ! (Gram dużo w gry competetive)

Ważne są dla mnie temperatury osiągane w laptopie, żeby nie było efektu throttlingu, niestety tak jak to jest w Asusie z tego co wyczytałem, ale ma tą matryce 120hz, przez co dalej się nad nim zastanawiam

Czekam na waszą opinię!

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, magisterinżynier991 napisał:

Moim zdanie najlepszym zakupem , który miałby posłużyć Ci na parę lat będzie MSI GP 63, i7-7700hq ma wydajność jak i5-8 generacji , więc lepszym wyborem będzie i7-8750h z kartą gtx 1060

Okej masz racje tutaj, ale w sumie do gier i tak zwykle wykorzystywane są max maxów 4 rdzenie tutaj. 

A poleciłbyś coś z matrycą 120hz? Jakoś tak mi sie uwidziała ta matryca ?
Czekam na odpowiedź od jednego allegrowicza odnosnie GS73 jaką matryce ma i jakby miala 120hz za 4600zł to biore w ciemno, bo dobra cena naprawde ?

np. znalazłem MSI GF72 z matrycą 120hz ale za 5500zł, no ale jest i7 7700hq ? 

Edytowane przez oabliss
Opublikowano
Cytat

czy warto kupować lapka z procesorem i7-7700HQ?

Zazwyczaj nie, ale też zależy to od ceny i jaki to model.

Procesory Coffee Lake-H i5-8300H / i5-8400H są wydajniejsze od i7-7700HQ.

Cytat

Czy lepiej iść w i7-8750H już? Niestety większość z laptopów jest z tą i7-7700hq

Wszystkie laptopy z 2018 r. mają procesory Coffee Lake-H.