Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

[1] Dorosły 25+
Zakup na firmę
Jak będą raty 0% to tak, jak nie to nie ?

[2] System jest nie konieczny

[3] 15,6

[4] Może być bez, ssd dokupię sam jaki będę chciał. Bez napędu

[5] 3-4k brutto. Nowe. Generalnie im mniej tym lepiej, mam wrażenie że lepiej kupić coś tańszego i za 3-4 lata zmienić na nowy sprzęt.

[5b] Jak najdłużej, aczkolwiek minimum 4 lata. Będzie to mój jedyny główny komputer

[5c] 2-3 miesiące (ponoć na początku roku sprzęt jest tańszy, a przed świętami ceny są zawyżone, czy to prawda?)

[6] Nie jest mocno ważna, wolę wydajność kosztem jakości. Laptop nie będzie często przewożony

[7] Nie orientuję się, ale raczej coś lepszego, zamierzam kupić monitor ale kiedy nie wiem (więc możliwe że nie kupię).

[8] Dom, biurko.

[9] Będę chciał nadrobić kilka gier m.in GTA V, nie zależy mi na ustawieniach grafiki, mogę grać na niskich. 
Załóżyłem że biorę i5-8gen i co najmniej GTX 1050 (mx 150 odrzucam)

[10] Brak wymagań co do programów

[11] Brak wymagań co do złącz

[12] Brak preferencji

[13] Najbardziej budżetowo wpadł mi w oczy ten HP:
HP Pavilion Power i5-8300H/8G/1TB GTX1050 (15-bc402nw/5GV06EA)
Ale nie jestem pewny czy obejmuje go promocją 'out of warranty voucher'? Jeśli tak to pewnie to kupię, jednak cena czyni cuda i nie będzie żal gdy padnie / połamie się obudowa itp po 3 latach.

Druga opcja:
HP Pavilion Gaming i5-8300H/8G/256PCIe/W10 1050Ti (15-cx0005nw/4UF92EA)

Trzecią jest lenovo y530

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

ponoć na początku roku sprzęt jest tańszy, a przed świętami ceny są zawyżone, czy to prawda?

Trochę jest w tym prawdy, bo premiery nowych laptopów z GTX 2060 będą w okolicach lutego.

Cytat

Ale nie jestem pewny czy obejmuje go promocją 'out of warranty voucher'?

Zakładam że tak ale radzę do grania kupić jakiś z lepszym chłodzeniem (nie skierowanym do góry na matryce).

Cytat

Zakup na firmę

Lenovo Legion Y530-15 i5-8300H/8GB/1TB GTX1050Ti

Samsung 970 EVO 250GB

Tego Legiona mógłbyś śmiało kupić, dostępne w Polsce mają lepsze matryce IPS niż te w teście notebookcheck.net

Bo chyba też ma się jakiś prezentować ??

Opublikowano
Cytat

y530 wszyscy polecają z każdej strony

Pod obciążeniem spód się jednak mocno nagrzewa (benchmarki i gry).

Warto zrobić undervolting obecnie dla każdego procesora "H".

Cytat

Wg tego dokumentu obsługuje max 8gb

Może błąd w tłumaczeniu i chodzi o to że sprzedają z max 8GB, ma dwa sloty w końcu.

Opublikowano (edytowane)

A co tam, zamawiam. Z gtx1050ti i do tego samsung nvme 500gb ?

Jeszcze kostkę ramu do tego i happy ale to już może w przyszłym miesiącu

Edytowane przez Scorpio
Opublikowano
Cytat

Więc może ceny z 1050,1050ti trochę spadną?

Mogą spaść jeśli kurs dolara spadnie, inaczej bym się nie spodziewał zmiany cen. Chyba żeby AMD pokazało jakieś laptopy z Ryzenami H ale to w przyszłym roku najprędzej.