kefireczek Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2018 Od ponad miesiąca jestem posiadaczem laptopa Acer Nitro 5 z i5-8300H oraz GTX1050Ti. Ostatnio zauważyłem, że mam problemu z Fortnite (głównie tylko ta gra więc mogą to być lagi spowodowane aktualizacją), ale troszkę straszą mnie temperatury. O ile karta graficzna się nie grzeje tak bardzo to procesor już tak. W momencie gdy na laptopie się nic nie robi to temperatura jest w przedziale 65-74stopnie, a gdy tylko odpalę (np. Fortnite, ale inne gry również) to temperatury procesora dochodzą do 97stopni (przedział 89-97stopni). Co zrobić z tym faktem. Chłodzenie działa prawidłowo. Cytuj
FxJ Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2018 (edytowane) Cytat O ile karta graficzna się nie grzeje tak bardzo to procesor już tak. Standard, dlatego robi się undervolting. Edytowane 1 Kwietnia 2019 przez FxJ Cytuj
kefireczek Opublikowano 2 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2018 (edytowane) 22 godziny temu, FxJ napisał: Standard, dlatego robi się undervolting. Moge zrobić to samemu czy lepiej oddać sprzęt w bardziej doświadczone ręce? Edytowane 3 Listopada 2018 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 Wpierw obejrzyj ten filmik, tu naprawdę nie ma żadnej filozofii, to bardzo bezpieczna procedura. Cytuj
marcinek1992 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zasadnicze pytanie: czy laptop z powodu wysokiej temperatury się wyłącza? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi