Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od pewnego czasu przymierzam się do zakupu laptopa, ponieważ mój PC przechodzi w stan "złomowania".

Laptop będzie mi potrzebny do głównie oglądania filmów, dużo pisania w wordzie, przeglądania internetu, nie zamierzam grać w gry (z wyjątkiem przeglądarek).

Postanowiłem, że lepiej będzie kupić używany sprzęt z wyższej półki niż jakiś "plastik" z marketu. Chcę, aby sprzęt posłużył parę lat. Moim głównym faworytem jest Dell Latitude 7480 / 7470 lub ewentualnie 7450. Przeglądając aukcje internetowe jest sporo tych laptopów w cenie od 2000 - 3000 (zależnie od konfiguracji). Wiele z nich posiada jeszcze ważne gwarancję NBD i tutaj pojawia się pytanie jak wygląda później ewentualna gwarancja takiego sprzętu z drugiej ręki? (trzeba jakoś przepisać gwarancję, czy kraj pochodzenia ma znaczenie, czy wystarczy servicetag i z systemu automatycznie mamy gwarancję)?

Dołączam wypełnioną ankietę:

[1] Laptop dla mnie 22 lata (koniec studiów)

[2] System nei ma znaczenia choć w używanych zawsze jest

[3] Matryca 14"

[4] Dysk zazwyczaj są z SSD, ale mogę sam dokupić

[5a] Budżet 3000 zł (za najlepszą konfigurację)

[5b] Czas użytkowania jak najdłużej

[5c] najbliższy miesiąc

[6] Bez plastiku

[7] Matryca FULL HD IPS

[8] Sprzęt będzie użytkowany głównie w domu

[9] Brak gier (jedynie gry przeglądarkowe)

[10] Pakiet MSOffice

[11] Wymagana podświetlana klawiatura

[12] Jestem przekonany do Della z serii Latitude

[13] Dell Latitide 7480/7470/7450

[14] Reszta informacji w opisie powyżej

Opublikowano
  • 2 tygodnie później...