Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] Student, 23 lata

[2] Bez systemu

[3] Matryca 15,4"-15,6"

[4] Dysk HDD, SSD dołożę sam

[5a] na laptopa mogę przeznaczyć około 4500 zł ± 300 zł

[5b] zamierzam go używać przynajmniej 3 lata; będzie to mój jedyny sprzęt tego typu

[5c] zakupu planuję dokonać w ciągu tygodnia

[6] waga nie powinna przekraczać 2,8 kg

[7] rozdzielczość przynajmniej FHD z powłoką matrycy matową

[8] laptop będzie używany głównie w domu, czasami zabierany na wyjazdy oraz na uczelnię 

[9] Chciałbym abym był w stanie pograć na nim w najnowsze gry, nie koniecznie na wysokich ustawieniach grafiki

[10] AutoCad, Office, przeglądarka z wieloma kartami 

[12] Nie chcę by laptop wyglądał jak "gamingowy"  - nie potrzebuję RBG itp

[13] Rozważam zakup dwóch modeli laptopów: Lenovo legion y530 z i7-8750h, gtx 1050 ti, 8 Gb Ram lub Dell G5 i5-8300h gtx 1060 max-q 8 Gb Ram

Który z wymienionych laptopów lepiej mi posłuży przez 3 lata? A może macie jakieś inne propozycje?

Opublikowano

Della możesz zakupić bezpośrednio ze strony producenta i wtedy prawdopodobnie zamontują SSD z NVMe (dla G3 tak było bo się dowiadywałem) + jesteś w stanie załatwić 10% zniżki jeśli jesteś studentem, ale Oni tego nawet nie sprawdzają, bo mi przysłali automatycznie kod na zwykłą pocztę. Więc ostatecznie w porównaniu x-komem G3 kosztowałby mnie o 200 zł mniej i był z lepszym dyskiem. Ale ostatecznie i tak wybrałem Legiona ? bo na della musiałbym w tamtym czasie czekać koło miesiąca