Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Odp:
[1] Student informatyki
[2] Bez systemu, będę używał zarówno Windowsa jak i Linuxa (zapewne Ubuntu)
[3] 15,6" matowa
[4] HDD 1TB + dołożyć 256GB SSD na NVMe najlepiej
[5a] 3500-4000pln MAX ze wszystkim => 4000,01zł to już za dużo
[5b] Zamierzam używać go 3 lata. Będzie to przesiadka z Acer E5-572G-58EG
[5c] Jak najszybciej. Najlepiej w tym tygodniu, maksymalnie w ciągu 14 dni.
[6] Obojętnie z czego będzie, ważne, by działał.
[7] 1080p, matowa, IPS, raczej nie rozważam pracy na zewnętrznym monitorze
[8] biurko: 70% w domu, 30% uczelnia
[9] powinno obsłużyć Wiedźmin 3 oraz Kingdom Come: Deliverence. Może być nawet na najniższych detalach, aby tylko nie w 640x480
[10] głównie Android Studio, poza tym pewnie jakieś Mathcady Mathlaby w przyszłości
[11] a) koniecznie musi być klikany touchpad - taki jak mam w obecnym modelu. nie wyobrażam sobie osobnych przycisków na touchpadzie - płytka dotykowa musi być klikalna.

b) jakość dźwięku z głośników powinna być przynajmniej przyzwoita

c) miło by było, gdyby sprzęt był relatywnie lekki

d) czas pracy na baterii nie może być krótki

e) sprzęt nie powinien być głośniejszy niż mój obecny

f) miło by było, gdyby matryca nie była kiepskiej jakości
[12] Preferuję czerń. Srebro mniej, a czerwieni nie lubię
[13] MSI GF63 i5-8300H/8GB/1TB GTX1050 (GF63 8RC-040XPL) - wygląda ciekawie - lekki, podobno długo trzyma na baterii, czerwień nie jest tak brzydka jak w lenovo, martwię się jedynie, czy że będzie mi niewygodnie pracować na klawiaturze bez numpada - że szerszy rozkład klawiszy sprawi, że programowanie będzie niewygodne
[14] -

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Nie, musi być klikany. Koniec i kropka ;) 

Tego asusa też patrzyłem, ale w rozpatrywanych kategoriach przegrywa z MSI. Chyba, że o czymś nie wiem? 

A tenże Lenovo w czym będzie lepszy od MSI? Bo na pewno nie w kwestii touchpada :P 

Opublikowano (edytowane)
Cytat

Nie, musi być klikany. Koniec i kropka ?

Macbook to to nie będzie.

S-100041076-ade15728a6baf5370a0e14cd1b64

Ciekawe czy kiedyś korzystałeś z jakiegoś biznesowego laptopa jak Delle Latitude lub Thinkpady, z trakpointem i dwoma rządami przycisków touchpada.

Cytat

Wiedźmin 3 oraz Kingdom Come: Deliverence

Jeśli chcesz grać to zostaje MSI ale też kosztem chłodzenia bo jednak jest to sprzęt przeznaczony dla gier jak CS:GO.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
1 godzinę temu, FxJ napisał:

Macbook to to nie będzie.

To prawda ?

Ciekawe czy kiedyś korzystałeś z jakiegoś biznesowego laptopa jak Delle Latitude lub Thinkpady, z trakpointem i dwoma rządami przycisków touchpada.

Nie korzystałem - to prawda. Być może jest to bardzo wygodne rozwiązanie, które przypadłoby mi do gustu. W kategoriach, w których poszukuję laptopa nie widzę jednakże urządzeń z tego typu funkcjonalnościami - są jedynie albo klikane touchpady, które uważam, za świetne, nawet jeżeli nie są produkowane przez firmę Apple oraz nieklikane płytki dotykowe, na których praca jest dla mnie męką.

Jeśli chcesz grać to zostaje MSI ale też kosztem chłodzenia bo jednak jest to sprzęt przeznaczony dla gier jak CS:GO.

Co masz na myśli używając zwrotu "ale też kosztem chłodzenia"?

+ ponawiam pytanie o Lenovo ?

+ jeżeli jednak tenże MSI okazałby się najlepszym wyborem - jaki dobrać do niego dysk SSD?

Opublikowano
Cytat

Co masz na myśli używając zwrotu "ale też kosztem chłodzenia"?

Rozmiar chłodzenia - radiator, jeden wentylator, sama grafika to też wersja MaxQ bodajże z niższą wydajnością (5%-15%).

Cytat

Optane to nie takie złe rozwiązanie

Tak jest reklamowane ale jakoś dyski SSHD nie zyskały sobie popularności. mamy koniec 2018 r. ludzie już naprawde kupują dyski 500GB SSD do komputera bez HDD.