Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Budżetem maksymalnym jaki jestem w stanie przeznaczyć na komputer jest kwota w wysokości 5000 zł. Jednostka + monitor + klawa. 

2. W przeciągu 2 miesięcy

3. Nie, raczej złotówka za złożenie komputera bardziej mnie przekonuje ?

4. Tak, zestaw ma składać się z jednostki centralnej, ( w skład nvidia + intel najlepiej ale rozważę każdą opcję ? ), monitor ( do 22 cali, ponieważ musi mi się zmieścić na biurku, w przyszłym roku się wyprowadzam i kupię większy ? ), klawiatura, fajnie jakby była mechaniczna ( do 200zł widziałem już coś ), nowa podkładka 40x45 ( była jakaś za 13 zł ostatnio, a jak nie to preferuje QcK+ ). Myszkę i słuchawki mam, boungee nie potrzebuje. Fajnie jakby na procesorze znalazło się dodatkowe chłodzenie, 155mm optymalnie ale mniejsze też może być. Dysk twardy 2TB, SSD nie jest koniecznością. 

5. Gry. Wiadomo, przeglądarka, podstawowe programy typu excel czy word. Żadne programy od Adobe raczej nie będą używane.

6. Nie mam monitora, chce go kupić wraz z zestawem.

7. Nie umiem i nie będę się to bawił, więc raczej procesory z K na końcu nie będą mi potrzebne.

8. Ani jednej ?

9. W przyszłości na pewno. Mam zamiar dorzucić ram ( preferuje teraz 2x8 bądź 2x4 a w przyszłości sobie to rozbuduje ), wymień kartę graficzną. Podstawowe rzeczy.

10. Wydajność. Wiadomo, że nie chce aby komputer robił za drugi odkurzacz, natomiast nie będzie mi przeszkadzać jego praca aż tak bardzo.

11. Fajnie by było, aby obudowa była biała z oknem. Nie jest to moim priorytetem natomiast uważam za fajny atut. Oczywiście żadnych kolorów RGB z ZEWNĄTRZ. W środku coś tam może sobie błyskać raz na jakiś czas, natomiast panele RGB na zewnątrz obudowy odpadają. Raczej nie potrzebuje czegoś specjalnego, do 300zł liczmy za obudowę.

12. Morele, kurier. 

• FxJ zmienił(a) tytuł na Komputerek za 5000 zł - jednostka + monitor + klawa
Opublikowano
Cytat

monitor ( do 22 cali, ponieważ musi mi się zmieścić na biurku, w przyszłym roku się wyprowadzam i kupię większy ? )

To kup na olx jakiś za 200-300zł - tak stracisz najmniej jak będziesz go odsprzedawać!

Dell P2314H 23" 1920x1080 FullHD DP (Klasa B) - 259,00 zł

Dell P2314H 23" 1920x1080 FullHD DVI DP USB - 299,00 zł

Cytat

klawiatura, fajnie jakby była mechaniczna (do 200zł widziałem już coś)

Chińskie podróbki a nie niemieckie przełączniki Charry MX

Cytat

SSD nie jest koniecznością

Mamy prawie 2019 r. ludzie już przestają do komputerów kupować dyski HDD. Dysk SSD jest koniecznością od 4 lat co najmniej. Jak byś chciał grać w PUBG to tylko na SSD.

Patrz kiedy kupiłem pierwszy dysk SSD i za ile, do tej pory działa. I nie żałuję ani złotówki.

Cytat

preferuje teraz 2x8 bądź 2x4 a w przyszłości sobie to rozbuduje

Nadal przepłacasz prawie 50%.

Procesor AMD Ryzen 5 2600 3.9GHz, 19MB, BOX (YD2600BBAFBOX)
Chłodzenie CPU SilentiumPC Fortis 3 HE1425 v2 (SPC130)

Płyta główna MSI B450 TOMAHAWK

Pamięć Kingston Predator DDR4, 8GB, 3000MHz, CL15 (HX430C15PB3/8) - dokupujesz drógą CL15 jak ceny spadną ?

Dysk SSD GoodRam IRDM Pro 240GB SATA3 (IRP-SSDPR-S25B-240)

Dysk Toshiba P300 - (HDWD110UZSVA)

Karta graficzna Palit GeForce GTX 1070 JetStream 8GB GDDR5 (256 bit) HDMI, DVI, 3x DP, BOX (NE51070015P2J)

Obudowa SilentiumPC Regnum RG4T Pure Black (SPC178)

Zasilacz SilentiumPC Vero L2 600W (SPC165)

= 4450,03 zł | https://www.morele.net/inventory/info/d6e87d34/

Klawiatura z przełącznikami Cherry MX - w granicach 300zł