Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Chłodzenie laptopów MSI w serii GV i GP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć 

Wiecie może czy w laptopach MSI a dokładnie w serii GV i GP są zamontowane takie same układy chłodzenia? Ponieważ chcę zrezygnować z GP na rzecz GV i nie mam pojęcia jak będzie wyglądała sprawa z temperaturami 

• FxJ zmienił(a) tytuł na Chłodzenie laptopów MSI w serii GV i GP
Opublikowano
Cytat

czy w laptopach MSI a dokładnie w serii GV i GP są zamontowane takie same układy chłodzenia?

Nie, GV/GL i nawet GF (modele z MX150 + jeden wentylato) mają bardzo podobne chłodzenie. 

Od GP/GE jest montowane bardzo rozbudowane chłodzenie z wieloma ciepłowodami, bardzo dobre pod podstawkę chłodzącą.

https://www.notebookcheck.net/A-comparison-of-MSI-laptop-motherboards.317284.0.html

Porównanie.

Jak wspominałem, doi tych warto dołożyć.

ASUS ROG Strix GL703GM-EE073 SCAR - trochę lepsze chłodzenie

MSI GP73 i7-8750H/8GB/1TB GTX1060

Opublikowano (edytowane)

Tylko mój budżet się zmniejszył i rozważam zakup 15 cali nawet. Znalazłem gv62 w outletcie tylko to chłodzenie nieszczęsne ?

Założył bym nowy temat ale nie  chce forum zasmiecac, chyba że mógłbym prosić o usunięcie poprzedniego 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

To ntt jest dobra marką?

Clevo to jest producent kadłubka, pisz na forum było kilka tematów.

Cytat

nie mam porównania do tego gv62 jeśli chodzi o temperatury

Zdecydowanie lepiej od GV.