Baka Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2018 [1] Student 21 lat, na raty [2] Nie musi zawierać, planuje wykorzystać Windowsa z uczelni [3] 15,6 myślę, że powinna wystarczyć i nadawać się zabierania na uczelnie [4] Na początku może zawierać HDD, a SSD dokupię odzielnie z tego co wycztałem jest to lepszą opcją [5a] Zależy mi żeby był nowy, w cenie [3000-3300], jeżeli cena by trochę odbiegała mogą się zastanowić [5b] Zamierzam go używać główne urządzenie przez najbliższych kilka lat, w domu mam jedynie 10 letni komputer [5c] Zamierza zakupić w ciągu najbliższych 2 tygodni [6] Liczę na najwyższą wydajność procesora/grafiki w tej cenie. [7] IPS, matowa nie rozważam na razie pracy na zewnętrznym monitorze [8] Głównie w domu, oraz na uczelni [9] Czasem planuje wykorzystać do grania i dobrze jak by dał uruchomić nowsze tytuły na niższych detalch [10]Planuje wykorzystywać go do Matlaba, rysunków technicznych, AutCAD, Accesa, Exela i tym podobne [11] [12]Nie pracowałem do tej pory z żadnymi modelami [13] Cytuj
swiru Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2018 MSI GF63: https://www.morele.net/laptop-msi-gf63-8rc-040xpl-4912738/ W tym budżecie ciężko o lepszą grafikę i procesor. HDD 1TB i możliwość montażu M.2 PCIe. Nie mieści w budżecie, ale napisz tutaj: https://www.nieidealny.pl/forum/forum/104-rabaty-specjalnie-dla-użytkowników-forum/ to może się uda ? Cytuj
FxJ Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2018 Cytat dobrze jak by dał uruchomić nowsze tytuły na niższych detalch Cytat jeżeli cena by trochę odbiegała mogą się zastanowić Lenovo Legion Y530-15ICH (81FV00HWPB) - do tego warto by było dołożyć ale będzie cięższy, za to jednak ma lepsze chłodzenie. Skoro studiujesz jakiś kierunek informatyczny to za pewne ci się przyda DisplayPort + HDMI. Co konkretnie studiujesz? Cytuj
Baka Opublikowano 24 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2018 Mechatronikę, planuje wykorzystywać do projektów i przy robieniu sprawozdań. Cytuj
FxJ Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2018 Czyli jednak bardziej domowy niż do zabierania bardzo często na uczelnie? Cytuj
Baka Opublikowano 25 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2018 (edytowane) Tak myślę ,że głównie będzie wykorzystywany w domu, a na uczelni rzadziej. W kwestii tego MSI GF63 8RC-040XPL - to, czy brak klawiatury numerycznej jest odczuwalny? Edytowane 25 Października 2018 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2018 Cytat brak klawiatury numerycznej jest odczuwalny Tylko jeśli jej często używasz, ale można dokupić na USB nawet z klawiszami mechanicznymi. Niektórym to pasuje bo jest wtedy bardziej symetrycznie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi