Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Przejściówka combo jack - słuchawki i mikrofon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam dziś odebrałem przejściówkę przejściówka Delock minijack 3,5mm 4-pin - 2x 3,5mm (stereo + mikrofon) po podłączeniu wpięciu słuchawek z mikrofonem nie działa mi mikrofon nie wykrywa go laptop do którego mam tą przejściówke Dell Inspiron G5 i5-8300H/8GB/240+1000/Win10 GTX1050Ti z tego co pisałem na chat z ziomkiem z x komu, przejściówka jest kompatybilna z tym modelem laptopa "combo" z tego co wiem. A więc może źle coś sprawdzam nie mam szczerze pojecia co robic 1 raz mam do czynienia z przejściówka, z góry dziekuje za rady.

Pozdrawiam

Edytowane przez FxJ
  • FxJ zmienił(a) tytuł na Przejściówka combo jack - słuchawki i mikrofon
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, FxJ napisał:

Możesz zabrać ten adapter do jakiegoś kolegi i sprawdzić u niego czy działa (czy nie jest uszkodzona).

Pisze właśnie z ziomkiem na x komie i mowi ze jesli w tym przypadku nie jest kompatybilny to poleca Gembird CCA-417 ta i podobno działa bo duzo razy było tak ze właśnie ludzie mieli problem z tą przejściówką.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Osobiście mam kupiony takie cudo Karta dźwiękowa Hama 7.1 Surround USB Sound Card i powiem osobiście, że robi to co powinna. Do pobrania sterownik ze strony i możliwość konfiguracji pod siebie. Czy też z płyty w zestawie, nie pamiętam. Po drugie, sprawdź czy nie jest kompatybilne z telefonem bądź jak napisał Kolega wyżej spróbuj na innym sprzęcie u kolegi. Jeśli dalej nie będzie działać oddaj na gwarancje, jeśli zakup był robiony w czasie ostatnich 2 tyg a opakowanie nie jest doszczętnie zniszczone możesz spróbować oddać im to w ramach 2tygodniowego zwrotu.