Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] laptop miałby kosztować w granicach 3000 zł - 3500 zł, najlepiej gdyby był nowy

[2] jeśli chodzi o licencję systemu to nie jest konieczna, ponieważ uczelnia powinna taką udostępniać

[3] jeśli chodzi o rozmiar matrycy to myślę, że 15,4" - 15,6" było by ok bo w razie grania i tak raczej byłby podłączany pod TV

[4] jeśli chodzi o baterię to dobrze, gdyby była dość mocna ponieważ laptop przez połowę dnia użytkowany byłby na uczelni

[5] laptop używany głównie miałby być do gier, przeglądania internetu czy podstawowych zadań dla studenta, co do daty zakupu to "nie pali się"

[6] dodatkowo posiadam około 8 letni komputer stacjonarny i laptop, który ma 2 lata, jednakże nadaję się co najwyżej do przeglądania internetu...

[7] jeśli chodzi o granie to liczę, że w tej cenie możliwe jest znalezienie czegoś, co nie miało by problemu z grami jak: GTA V, FIFA 19, Assassin’s Creed, czy Far Cry 5 (dość wysokie wymagania)

[8] jakichś specjalnych wymagań co do podświetlanych klawiatur, czy wyglądu nie mam

[9] rodzi się też pytanie, czy rozsądne było by przerobienie tego 2 letniego laptopa, czy sprzedanie go i kupno laptopa polecanego przez Was (laptop - Asus A555L. Dzięki z góry za wszystkie propozycję i dobranie najlepszego laptopa dla mnie.

Opublikowano
Cytat

laptop przez połowę dnia użytkowany byłby na uczelni

Tylko ultrabooki bez dedykowanej.

Cytat

co do daty zakupu to "nie pali się"

Ale w tym roku, czy na początku przyszłego?

Cytat

czy rozsądne było by przerobienie tego 2 letniego laptopa

Producent / seria / dokładny kod producenta (model abcde-efghij)?

Opublikowano
42 minuty temu, FxJ napisał:

Tylko ultrabooki bez dedykowanej.

Ale w tym roku, czy na początku przyszłego?

Producent / seria / dokładny kod producenta (model abcde-efghij)?

Mile widziany byłby jeszcze w tym roku.

...

ASUS A555LN-XO411H (jeśli o to chodzi).

Opublikowano (edytowane)

Legion Y530 może być najlepszym wyborem. Legiony mają teraz atrakcyjny program gwarancyjny i są mocno promowane wszędzie gdzie nie spojrzysz (każdy youtuber i bloger go chwali, nikt nie znajduje minusów), ciekawe co z tego będzie?

Możesz jeszcze spojrzeć na MSI GF63, cena ta sama, a jest troszeczkę mniejszy i wyraźnie lżejszy, jeśli chodzi o mobilność. Według mnie jest też lepiej wykonany. O nim piszą i mówią tylko Azjaci :-)

https://www.morele.net/laptop-msi-gf63-8rc-040xpl-4912738/

Edytowane przez Grzegorz
dodanie odnośnika
Opublikowano
Cytat

Jeszcze lepsze podzespoły, fajna cena

"Towar z ekspozycji"

Cytat

A co powiecie o tym modelu?

Zeszłoroczny, obecnie nowe to G5 (5587)

Procesory Coffee Lake-H i5-8300H / i5-8400H są wydajniejsze nawet od i7-7700HQ.

Cytat

ASUS A555LN-XO411H (jeśli o to chodzi)

Cytat

15,6" 1366x768
i5-4210U

GT 840M
4GB ram

Windows 8.1

Najlepiej sprzedać jakiemuś Ukraińcowi który się na to skusi.

Opublikowano

https://www.purepc.pl/notebooki/test_asus_tuf_gaming_fx504ge_granie_w_atrakcyjnym_wydaniu?page=0,32

Taki bardziej budżetowy, chłodzenie bardzo podstawowe, okroili go z USB-C i czytnika kart, wrzucili jedno USB 2.0, w całości z tworzyw sztucznych.

ADATA XPG SX8200 240GB - x-kom / morele

Samsung 960 EVO 250GB - x-kom / morele

Jak byś kupował to dobierz jeden z tych dysków.

Opublikowano

Dzięki bardzo za pomoc. Właśnie o to chodzi, żeby nie był zbyt drogi bo graczem jakimś nie jestem a szukam właśnie takiego lapka, który ma służyć na studia, jak i w wolnych chwilach do pogrania a PS4 w wieku 22 lat mi się nie widzi kupować. O SSD może bym pomyślał z czasem bo wolałbym się zamknąć w 4 tysiącach ?