kasztii Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 (edytowane) Hej, szukam nowego laptopa do pracy, branża IT Osoba pracująca, fajnie byłoby skorzystać z RAT 0% oraz uzyskać FV. Windows 13,3”-14,x" / 15,4"- 15,6” SSD 512GB / może być mniejszy i dołożyłbym drugi jeśli będzie slot ~5500zł kwota ruchoma, może być i 5700 jak i 4500. Nie chciałbym jednak przekroczyć 6000 Myśle, że na 3 lata i zakup nowszego modelu Na już Licze na wytrzymała konstrukcję, dobre zawiasy. Nie chciałbym dokupować dodatkowej gwarancji. Jeżeli chodzi o wydajność to z racji charakteru pracy (developer) poszukuję jednostki z mocnym procesorem, szybkim dyskiem i dobra pamięcią (min 16) / miło widziana wygodna klawiatura Wiem, że w tej kwocie nie będzie kolorowo z dobrymi matrycami chociaż na takiej mi zależy, na codzień będzie wpięty do monitorów lecz w domu po godzinach będę użytkował go nie używając dodatkowych ekranów stąd chciałbym aby jakość obrazu była na dobym poziomie. W pracy biurko, w domu jak to w domu w łóżku/na biurku. Laptop głównie do pracy więc może być i karta zintegrowana, możliwe że znajdę czas na jakieś mało wymagające tytuły jak CS:GO więc mógłby być jakiś MX dodatkowy. InteliiJ VM/docker / chciałbym żeby sprzęt dobrze ciągnał te wirtualki jak i płynie chodził przy paru otwartych IDE. ASUS ZenBook UX430UN i7-8550U/16GB/512SSD/Win10P MX150 Dell Vostro 5471 i7-8550U/16GB/256/10Pro R530 FHD ASUS Vivobook Pro 15 N580GD i7-8750/8GB/256SSD/W10 Reasumując, szukam wydajnego modelu klasy biznesowej, porządnie złożonego z dobra matrycą i klawiaturą Edytowane 21 Października 2018 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 Cytat na codzień będzie wpięty do monitorów Dwie sztuki? Legiony mają DP (daisy chain) i HDMI 2.0 Lenovo Legion Y530-15 i7-8750H/16GB/1TB/Win10X GTX1050 Lenovo Legion Y530-15 i7-8750H/32GB/1TB/Win10X GTX1050 + rejestracja w Premium Care Tu uwaga Legiony w PL mają lepsze matryce zamontowane niż te w teście na notebookacheck. Wyjdzie jeszcze pod koniec roku lepszy Y730-15 z aluminiową obudową Plus dobry dysk PCIe NVMe (M.2) ADATA 480GB M.2 PCIe XPG SX8200 Plextor 512GB M.2 PCIe M8PeG - na kościach MLC Samsung 500GB 970 EVO M.2 2280 NVMe Samsung 512GB 970 PRO PCIe x4 NVMe - MLC Cytuj
smn999 Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, FxJ napisał: Dwie sztuki? Legiony mają DP (daisy chain) i HDMI 2. Tak dwie sztuki. Uważasz że te Asusy nie sa warte swojej ceny i LEGION będzie lepszy? 1 godzinę temu, FxJ napisał: Wyjdzie jeszcze pod koniec roku lepszy Y730-15 Niestety nie mam tyle czasu, muszę zamówić coś jutro/pojutrze. Masz jeszcze jakieś propozycje? Podoba mi się ten Legion, ale obawiam się że matryca będzie sporo odstawala od tych z zenbook. Jeśli chodzi o wydajność? (Kompilacje,wirtualne maszyny itp.) Chrome miliony zakładek, Spotify, który będzie góra? Sprzęt ma służyć ok 3 lata, potem kupię nowy. Pociągnie to przez ten okres? Pod kątem pracy. O grach tutaj zapominamy. Edytowane 21 Października 2018 przez FxJ Cytuj
smn999 Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 Odpowiedź nie z mojego konta, kumpel polecił forum A nie mam jak odpisać. Cytuj
FxJ Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 Cytat A nie mam jak odpisać. Dlaczego? Cytat Uważasz że te Asusy nie sa warte swojej ceny i LEGION będzie leps zy? A chcesz podłączać przez USB-C o ile oczywiście wspiera transmisje video. Cytat który będzie góra? Serio pytasz? Nisko napięciowy procesor "U" i w pełni napięciowy procesor "H" z 6 rdzeniami i 12 wątkami. Oczywiście że ten drugi się o wiele lepiej sprawdzi do pracy. Dodatkowo polecam zrobić undervolting (szukaj na forum) procesora żeby poprawić temp. pracy pod obciążeniem i poprawić osiągi. Cytat ale obawiam się że matryca będzie sporo odstawala od tych z zenbook Będzie ale skoro chcesz pracować na kilku monitorach to potrzebujesz trochę wydajniejszej jednostki. Cytat Pociągnie to przez ten okres? 6 rdzeniowy procesor? Bez problemu wszystko. Cytuj
smn999 Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 1 godzinę temu, FxJ napisał: 6rdzeniowy procesor? Bez problemu wszystko. A ten 1050 nie będzie go zwalniać? Coś obilo mi się o uszy. Plextor czy Samsung? Jeśli chodzi o system, instaluja w x-kom odrazu na tego SSD? Opłaca się w ogóle brać z systemem? Przy okazji, jakiś monitor 27 wqhd do 1,5k polecasz? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi