Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

[1]  Mężczyzna Student 23 lata
[2]  Z racji, że jestem jeszcze studentem to mam dostęp do systemu
[3]  15.6 cala waga do 2.3kg. Miałem już cegłę 17 cali prawie 3kg ale jak czasami trzeba coś zrobić w samochodzie czy przenieść to słaba opcja
[4]  SSD kupiłem w promocji Samsunga 970 Evo
[5 a] Aktualnie mam około 5200 na tego laptopa.

[5 b] Chce używać go jak najdłużej na pewno najbliższe 4-5 lat

[5 c]  Czekałem na zakup dość długo poprzedni spalił mi się 1.5 roku temu. Więc w sumie im szybciej tym lepiej.
[6] Miłoby było gdyby był aluminiowy. Wydajność ponad wszystko ale bateria przy oszczędności energii i jakimś przeglądaniu internetu na Wi-Fi mogłaby wytrzymać z 3-4h
[7]  Matryca jest bardzo ważna. Rozdzielczość Full HD może być i UHD. sRGB bliskie 100%? Czemu nie. 
[8] Biurko, stół czasami łóżko na podkładce
[9] Gry. Sporadycznie coś w stylu NFS ETS2 Forza.

[10] Programy:

■  VMware często praca na 2 maszynach, Hyper-V, Adobe Photoshop. Planuje ostro się wziąć do nauki Lightrooma bo osatnio sporo robię zdjęć w RAWach, AutoCad 3D, Adobe Premiere

[11] USB-C mile widziane. Ale must have to klawiatura podświetlana i czytnik linii papilarnych. Wygodne to rozwiazanie.
[12] Pracowałem na starym Samsungu R610, Dellu 7720 z i7 no i na Thinkpadzie T440p
[13] Kupiłem na amazonie Asusa N580GD z i7-8750H 16GB ram 1050 i matrycą 4K właśnie ze względu na pokrycie sRGB na poziomie 100% to był mój wybór idealny. Ale laptop nie doszedł widzę że teraz jakiś dół z dostępnością i zastnawiam się czy szukać nadal N580GD i nic lepszego nie znajdę w takich pieniądzach czy coś innego lepszego będzie? Patrzałem na Acera Aspire 7 ale tam matryca jest dość średnia. W porównianiu z Asusem to jakaś klapa wręcz. Mam wymienioną walutę (Euro) więc wchodzi zakup zza granicy o ile będzie gwarancja. 
[14] Czekałem na premierę i7-8750 dlatego też preferuję ten procesor bo to w końcu jakiś przeskok wydajnościowy. Zdaje sobie sprawę z tego ze wymaga on czynności takich jak undervolting korekcja parametrów zasilania itp.

Lenovo ze względu na awaryjność raczej odpada.

Edytowane przez cross
Opublikowano

Przyznam ciekawe propozycje. A coś możesz powiedzieć na temat Hyperbooka dokładnie model to HYPERBOOK SL950 VR2. Cena 5999zł bez dysków bo dyski mam z lepszą pastą termo i 16GB ramu. Dysk HDD jakiś mam a dysk SSD mam zamówiony. Ma czytnik linii podobno całkiem dobrą matrycę ~93 sRGB 65 Adobe RGB. Ale wszyscy narzekają na głośniki. Raczej norma w takich laptopach. Podobno w SL950 VR2 przy zwiększeniu TDP do 60W co wg testów jest możliwe i Undervoltingu całkiem przyzwoicie się zachowuje. 

i5-8400 to ciekawostka bo w sumie jest to jednostka PC-towa. Ciekawe rozwiazanie. 

Opublikowano

No właśnie nad monitorem będę na pewno myślał w przyszłosci jednak teraz zależy mi na tym aby kupić laptopa który będzie wydajny i będzie miał jak najlepszy wyświetlacz bo aktualnie to jestem ciągle w innym miejscu a ciągłe przenoszenie monitora też jest trochę uciążliwe.