Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] mężczyzna 34l

[2] Tak 

[3] 15 

[4] SSD nie jest wymagane, ale dobrze by było aby sprzęt miał możliwość instalacji takiego dysku 

[5a]  ok 3,5 tys z tym że interesuje mnie tylko zakup na raty 0% (allegro, sklepy sieciowe itp)

[5b] ok 5 lat i jest będzie to główny laptop w domu

[5c] w sumie to jak najszybciej bo aktualny sprzęt już się przegrzewa i potrafi się sam od siebie wyłączyć( przy przeglądaniu neta ) po mino wymiany pasty i częstego czyszczenia  

[6] bardziej interesuje mnie wydajność i funkcjonalność niż wygląd bo laptop będzie wykorzystywany tylko w domu 

[7] najlepsza, IPS i laptop nie będzie podłączany do monitora 

[8] dom, biurko - łóżko 

[9] Gry - średnie/duże wymagania i głównie to czego nie ma na konsolach bo tam mi się wygodniej gra.Z gier to strategie, rpg i od czasu do czasu strzelanki  

[10] brak wymagań 

[11] brak wymagań 

[12] 2x po 4lat z nieistniejąca marką Aristo, HP ok 2 lata, od 7 lat Samsung i w sumie nigdy nie miałem z żadną marką problemów 

[13] liczę na jakieś sugestie 

[14] Czego oczekuję to chciałbym sprzęt przynajmniej z i-5 8gen i przynajmniej GTX 1050 ( jeżeli się uda coś znaleźć w cenie ) 

Opublikowano (edytowane)

Znalazłem coś takiego MSI GV62 i7-7700HQ FHD 8GB 1TB GTX1050-4GB i mocno się zainteresowałem. Przy tej cenie mógłbym iść na ustępstwa z moimi oczekiwaniami ( procek 8gen) ciekawi mnie tylko jaka tam jest matryca bo nie ma info o IPS. Czy w braku IPS strasznie pogorszy się komfort użytkowania laptopa w grach i fimach ?

Edytowane przez FxJ
  • FxJ zmienił(a) tytuł na [3,5 tys] Laptop internet/filmy/gry
Opublikowano

HP Omen 15-ce010nw i7-7700HQ/8GB/1TB/GTX1050Ti/Win10 - 4299zł - 650zł (zwrot z vouchera)

https://www.purepc.pl/notebooki/test_omen_by_hp_15_czy_gtx_1060_i_120_hz_graja_do_tanga
https://www.notebookcheck.net/HP-Omen-15-7700HQ-GTX-1060-Max-Q-Full-HD-Laptop-Review.236264.0.html

A myślałeś o takiej opcji? Procesor i7-7700HQ. jest niewiele słabszy od nowych Coffee Lake-H. Jeśli nie to daj znać to jeszcze jutro zerknę jak będę mieć więcej czasu.