Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] Na laptopa chce przeznaczyć okolo 5000zl, w tym budżecie chciałbym się zamknąć.

[2] Bez systemu operacyjnego

[3] Rozmiar matrycy 17cali, matową najlepiej IPS

[4] W sumie bez znaczenia. Będę zabierał to że sobą w delegację, dobrze jak bym nie ważył tyle co walizka :-D

[5] Zastosowanie laptopa: laptop głównie do gier i do oglądania filmów, zależy mi na najnowszym dodatku World of Warcraft: Battle for Azeroth

[6] Szukam laptopa na dłuższy okres czasu, na kilka lat. Dobrze aby sobie poradził sobie z innymi grami typu battlefield

[7] Wymagania względem gier - World of Warcraft: Battle for Azeroth, Battlefield. Dobrze aby chodziło na wysokich ustawieniach, aby móc czerpać przyjemność z gry.

[8] Wymagania specjalne: 90% czasu bede siedział na słuchawkach, dobrze by było obejrzeć film normalnie na glosnikach badz tez włączyć jakas muzykę. Istotna jest też dla mnie podświetlana klawiatura, aby móc wieczorem trafiać w klawisze.

Opublikowano (edytowane)

To tajwańskie kadłubki Clevo, najlepiej kupować kadłubki od serii GSxxxx (w DreamMachines).

Mają najsłabszy serwis w Niemczech (główny), nawet i miesiąc bez laptopa.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)
Cytat

Anulowane zamówienia MSI Outlet US (fabryczny zestaw)

RODZAJ GWARANCJI - sprzedającego

OKRES GWARANCJI - 12 miesięcy

Po serwisowy laptop z 2017 r. z gwarancją sprzedawcy

Te które ci podałem są z 2018 r.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Można korzystać z rękojmi jak FV nie weźmiesz, rękojmia = 24mce chyba, że sprzedawca się zwinie, i nie ma znaczenia co on pisze na aukcji.

MSI ogólnie to złe sprzety, lepszy Alienware, Asus HP no i Acer, nie wiem tylko jak z głośnikami u nich. miałem styczność sporo razy z Clevo, tragedia plastiki, klawiatura, głośniki, i nawet wydawało się, że laptop obok ze słabszą grafiką działał lepiej, osobiście nie polecam.

Ogólnie nówki takiej naprawde nówki to nie mogę doradzić i wskazać linka, jestem zwolennikiem używek za połowe ceny i tak doradzam, może dlatego, że mnie jest za cieżko zapracować na taki gadżet za 5k ?