Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Komputer do Gier/Programowania/Nagrywania YouTube/Stream [5,7K]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć chce złożyć komputer, zastosowanie amatorskie programowanie w C++ (uczę się) Montaż filmów w Adobe premiere pro, zabawa w Adobe after effect, Photoshop cc, raczej amatorska... Blendery, game engine - typu ue4 /unity

Komputer planuje kupić maksymalnie do dwóch tygodni, raczej w tym tygodniu będę zamawiać.Składać będę samodzielnie, potrzebuje tylko samej budy.

Co do monitora to na razie jest 24" FHD, w niedalekiej przyszłości myślę o 3 monitorach, lub jakimś 34" 21 : 9,

ale raczej będzie to 34" 21 : 9

Cały zestaw będę podkręcać, ale to raczej nie od razu po zakupie, dlatego myślę, ze na razie wystarczy box'owe chłodzenie.Od komputera oczekuje wydajności przy graniu, streamowaniu jak i programowaniu.

Złożyłem taki o to zestaw, myślę, że nic lepszego nie da się wycisnąć w takim budżecie.

https://www.morele.net/inventory/info/a4d31507/

Zastanawiam się też nad zmianą obudowy na np. Zalman 3 i dołożenie do czegoś, ale raczej do 1080 nie starczy, więc to chyba nie ma sensu.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

Złożyłem taki o to zestaw, myślę, że nic lepszego nie da się wycisnąć w takim budżecie.

Ja bym oszczędził na klawiaturze sam ma CM Storm Quickfire Ultimate

Co z chłodzeniem na procesor? Sądzisz że boxowy ci wystarczy ??

Cytat

dołożenie do czegoś, ale raczej do 1080 nie starczy

To kup 2x4GB RAM i dokup w przyszłości - RAM jak widzisz jest ostro drogi. Nawet z HDD możesz zrezygnować mając 500GB SSD.

Opublikowano

Myślę, że na razie box wystarczy dopóki nie będę podkręcać, co do grafiki to myślałem jeszcze nad 1070 ti od zotaca, ale chyba nie będzie dużej różnicy między tym msi

Co do klawiayury, to jakoś bardziej przekonuje mnie ta k95. 

Myślałem jeszcze nad poczekaniem na i7 9700k, ale czy będzie lepszy od tego amd? Bo dokładać do 270x nie ma sensu. 

Opublikowano

Warto dołożyć, MSI co prawda ma super cichą ale jak zarejestrujesz Zotaca u nich na stronie masz 5 lat gwarancji (producenta).

Cytat

Co do klawiayury, to jakoś bardziej przekonuje mnie ta k95. 

Mówię jedynie że możesz zaoszczędzić.

Cytat

i7 9700k, ale czy będzie lepszy od tego amd?

W grach prawdopodobnie tak, co do reszty poczekajmy na testy.

Cytat

Bo dokładać do 2700x nie ma sensu.

https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-7-2700

https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-7-2700x

Praktycznie nie ma po co, jedynie chłodzenie ma nieco zmienione, różnica po podkręceniu jest niewielka ale wiadomo X trochę wygrywa, odsyłam do testów.

Opublikowano

Jak już odpisałem Ci w innym temacie, biorę pod uwagę 270x, jakby morele dało jakiś fajny rabacik, ale masz rację, lepiej poczekać na testy i zobaczyć.

Co do tego Zotaca, to chyba mnie przekonałeś 5 lat gwarancji na kartę graficzną to dosyć sporo.