Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ankieta uproszczona

[1] Budżet na laptopa to 3000 <mogę dołożyć jeśli będzie coś o wiele bardziej wartego uwagi za te 100-200zł drożej>. Chciałbym tylko nowy sprzęt.

[2] Z systemem Windows 10.

[3] Rozmiar matrycy jest mi obojętny, fajnie jakby powłoka była matowa.

[4] Waga laptopa i długość trzymania baterii jest mi obojętna.

[5] Laptop będzie używany pod gry, surfowanie po internecie, podstawowe prace studenckie.

[6] Chcę żeby był to laptop na lata, będzie to mój jedyny sprzęt.Zależy mi bardziej na wyższej wydajności procesora i grafiki niż estetyki wykonania itp.

[7] Fajnie jakby poradził sobie z bardziej wymagającymi tytułami typu Wiedźmin 3, najnowszy BF, GTA V itp.

[8] Super jakby miał chociaż najmniejszy ssd pod system, nie lubię jak coś długo się uruchamia. Za tą kasę wiem, że nie mogę oczekiwać luksusu, ale płynność w działaniu ma dla mnie znaczenie.

[9] Nie potrzebuje dużego hhd-ka, nie zamierzam robić z niego zbiorowiska niepotrzebnych plików, myślę ze 500gb dysku w zupełności by starczyło. 1tb jest zdecydowanie niepotrzebne. Zależy mi, żeby za te 3000 kupić coś co będzie maksymalnie wydajne za tę cenę. Kupno rozważam na dniach.

Pozdrawiam forumowiczów i z góry dziękuję za pomoc ?

Opublikowano
Cytat

z bardziej wymagającymi tytułami typu Wiedźmin 3, najnowszy BF, GTA V itp.

Tutaj powinieneś trochę dołożyć do laptopów z GTX 1050.

test_grafiki_latopy.PNG

Cytat

myślę ze 500gb dysku w zupełności by starczyło

Standardowo są dyski 1TB HDD, mniejszych już praktycznie od kilku lat nie montują.

Huawei MateBook D i5-8250U/8GB/128+1000/Win10 MX150

Acer Nitro 5 Ryzen 5/8GB/1000/Win10 RX560X

Acer Nitro 5 Ryzen 5/8GB/120+1000/Win10 RX560X