Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam laptopa na studia (AGH, kierunek bliżej nie znany). Na pewno będzie to kierunek techniczny więc przyda się mocny sprzęt. Do tego dojdą gry, także celuje w 960M, jak da rade w tym budżecie to może 965M. Mam zgromadzone ok. 4000zł i w tym chciałbym się zmieścić aczkolwiek te 200zł zawsze można dołożyć.

Moje wymagania:

-Matowa matryca

-Co najmniej 8GB ramu, choć preferowałbym 16

-Windows w zestawie

-M2 na SSD

-Dobry serwis

Do Lenovo i jego serwisu mam uprzedzenia więc raczej wolałbym unikać tej marki :)

Moja propozycja to https://www.x-kom.pl/p/263930-notebook-laptop-156-dell-inspiron-7559-i7-6700hq-16gb-1000-win10-fhd-gtx960.html

Możecie polecić coś ciekawego? Z góry dziękuję :)

Opublikowano

Na pewno nie masz szansy otrzymać z uczelni systemu z programu DreamSpark?

Na pewno warto wziąć pod uwagę Acer VN7-592G dodatkowo ze względu na brak throttlingu, super matrycę, chłodną obudowę i M.2 z NVMe. Acer ma serwis w pl.

Dell Inspiron 7559 wiadomo super serwis, przyjadą wymienią nawet całą płytę główną na miejscu i ero problemu, także super pojemna bateria jest dużym plusem ale sporo rozczarowuje, czyli słabsza specyfikacja od reszty.

965M to trochę nie ten budżet choć można jakieś konstrukcję oparte o kadłubki clevo znaleźć ale nie wszystkie się prezentują dość dobrze i nader często mają problemy z zawiasami nawet te droższe.

Opublikowano

Studentem będę dopiero od października, zanim się zorientuje i wszystko załatwie z DreamSparkiem to będzie sesja :P A lapek przydałby się już teraz. Acer ciekawa propozycja, masz może informacje ile mniej więcej trwa serwis?