Grimus23 Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2018 (edytowane) Dzień Dobry. Prosiłbym o podanie przykładowego zestawu pod 1440p. Rozumiem, że w październiku nastąpi premiera nowych kart od Nvidii, i procesorów Intela. Mój budżet to ok. 6500zł +/- 500 złotych. Z uwagi na niebotyczne ceny procesorów Intela, jestem w stanie poczekać na premierę nowych w październiku. Zastanawiałem się nad 1070 w górę. Na dniach chciałbym zakupić SSD GOODRAM 240GB 2,5" SSD MLC IRDM PRO (GEN2) wraz z SSD Toshiby 2 TB z uwagi na atrakcyjną cenę. Zestaw skupiony raczej w okół gamingu, nie programów graficznych. Pytaniem pozostaje; Czy mogę też od razu kupić obudowę i zasilacz i poczekać na płytę/procesor/kartę graficzną, czy też mogę je od razu kupić i poczekać, powiedzmy do premiery nowych jednostek. Zapewne nastąpi świąteczne podniesienie cen, jednak to dla mnie nie problem. Zależy mi również na systemie. Zwykły Win 10 na OEM-ie wystarczy. Chyba, że ktoś zna jakieś promocyjne ceny. Dziękuję i Pozdrawiam. Edytowane 3 Października 2018 przez Grimus23 Cytuj
FxJ Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2018 Cytat Na dniach chciałbym zakupić SSD GOODRAM 240GB 2,5" SSD MLC IRDM PRO (GEN2) wraz z SSD Toshiby 2 TB z uwagi na atrakcyjną cenę. https://www.morele.net/dysk-ssd-goodram-irdm-pro-240gb-sata3-irp-ssdpr-s25b-240-1813250/ Mówisz o tym? Jeśli tak to nie warto, jak mozesz kupić dysk PCIe NVMe. Podaj model tej Toshiby. Cytat czy też mogę je od razu kupić i poczekać, powiedzmy do premiery nowych jednostek Ja bym kupował razem wtedy dostaniesz lepszą cenę (rabat) Cytat Prosiłbym o podanie przykładowego zestawu pod 1440p. Z monitorem? Cytuj
Grimus23 Opublikowano 4 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2018 (edytowane) Jaki jest Twój budżet na komputer? Jakie są widełki cenowe, do czego jesteś w stanie dopłacić? 6500 złotych, ewentualnie jestem w stanie dopłacić 500 złotych za sprzęt o wiele lepszy. Kiedy planujesz dokonać zakupu? W przeciągu 2-3 tygodni Czy będziesz składał samodzielnie? Tak Czy zestaw ma zawierać samą jednostkę centralną czy również system operacyjny, monitor, peryferia (myszka, klawiatura, głośniki, listwa zasilająca itp.)? Jednostka plus system Opisz zastosowanie komputera, tylko gry czy też inne wymagające zajęcia [precyzyjnie] Tylko gry,. Jaką rozdzielczość i odświeżanie (60Hz czy więcej) posiada Twój monitor? iiyama XUB2792QSU 55-75 Hz Czy masz zamiar podkręcać podzespoły (procesor, RAM, karta graficzna)? Tak Czy posiadasz części ze starego komputera np. dysk HDD SATA, napęd optyczny, obudowa, zasilacz, peryferia? Nie Czy komputer będzie w niedługim czasie lub w przyszłości rozbudowywany? Nie Określ priorytet komputera - wydajność/cisza/energooszczędność Wydajność Edytowane 4 Października 2018 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2018 (edytowane) Cytat iiyama XUB2792QSU 55-75 Hz PROLITE XUB2792QSU-B1 ma 144Hz. https://www.purepc.pl/procesory/intel_z390_zadebiutuje_8_pazdzernika_procesory_pojawia_sie_pozniej i9-9900K lub i7-9700K jak byś zaraz po premierze kupił jak tylko się pojawią w sklepach. Edytowane 4 Października 2018 przez FxJ Cytuj
Grimus23 Opublikowano 4 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2018 Ale to chyba na FreeSync. Zarówno na stronie sklepu jak i na stronie Iiyamy jest max 75. Sam mi doradzales ten monitor Cytuj
FxJ Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2018 (edytowane) FreeSync to tylko opcja synchronizacji (darmowa - programowa). Cytat na stronie Iiyamy jest max 75 Tak pomyliło mi się z innym modelem z podobną grafiką ? @Grimus23 to czekasz na premierę i7-9700K? Edytowane 4 Października 2018 przez FxJ Cytuj
Grimus23 Opublikowano 5 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2018 Tak, jestem skłonny poczekać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi