Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• FxJ zmienił(a) tytuł na Komputer za 5.400
Opublikowano (edytowane)

Wiesz co to storagemi? ? mozesz połączyć SSD i HDD i masz jeden wielki ssd :D( jest to na płytach pod AMD na chipsecie 4XX)  poza tym, nie wiem czy dysk na M2 jest mi potrzebny bo montować nie montuje(chodzi mi o filmy). Jak jest jakiś 120gb na M2 do 180zl to mogę wziac. Edit: dobra, może jednak taki dysk będzie git? ? połączy się go w storagemi i będzie sunął. Czy to tak nie działa? https://www.morele.net/configurator/redirect/374928

Edytowane przez Dolphh
Opublikowano (edytowane)
Cytat

mozesz połą czyć SSD i HDD i masz jeden wielki ssd

Sorry ale to tak nie dział, tam gdzie masz HDD jest nadal TIR a SSD to japoński pociąg Maglev. po prostu to jest taki SSHD wtedy!

Przeczytaj sobie artykuł: Dlaczego dyski SSD z M.2, PCI-E 3.0 x4 i NVMe to przyszłość?

Cytat

Główne poprawki dotyczą sposobu komunikacji nośnika z platformą sprzętową, co skróciło czasy opóźnień, zwiększyło maksymalną ilość kolejki poleceń oraz wyeliminowało konieczność synchronizacji poleceń. Wszystko to sprawia, że nośnikom PCI-E wykorzystującym NVMe komunikującym się bezpośrednio przez procesor (nie chipset) zdjęto kaganiec. Miało być szybciej i jest szybciej, nawet do 4 GB/s, chociaż to dopiero pierwszy etap rozwoju tej technologii.

Edytowane przez FxJ