B4SKi Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2018 (edytowane) Witam, Mam zamiar ulepszyć mój laptop względem RAM'u i nowego nośniku danych SSD. Wraz z zamontowaniem nowego nośnika chciałbym przenieść ukrytą partycje recovery na SSD oraz ustawienie dysku jako główny dysk do odzyskania systemu. Mam nadzieje że w miarę rozumnie to napisałem. Dziękuje i pozdrawiam. Edytowane 27 Września 2018 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2018 A chcesz się za każdym razem bawić w aktualizowanie? Tylko czy warto skoro można pobrać na pendriva najnowszy system? I pozbyć się dogranego oprogramowania? Cytat Acer Aspire E15 Aspire E5-573G? https://www.morele.net/dysk-ssd-samsung-860-evo-500gb-sata3-mz-76e500b-eu-1773653/ Nowe Samsungi są w super cenie teraz ? Cytuj
B4SKi Opublikowano 27 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2018 Najbardziej zależy mi na takowym sposobie zapisanym w temacie. Czy taka możliwość Istnieje? Cytuj
B4SKi Opublikowano 27 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2018 Jeśli zrobię jak w Filmiku, to po zmianie boot'owania w biosie będę mógł bezpośrednio robić z niego odzyskanie? Cytuj
FxJ Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2018 W biosie zmieniasz kolejność bootowania tylko, a bootloader masz na dysku. Także powinno ci się udać jeśli wszystkie partycja lub cały dysk sklonujesz. Ale aż dziwię ci się że chcesz to robić bo Acer jednak ładuje ostro dużo śmieciowych programów a klucz Windowsa masz w biosie więc instalując nawet nie wpisujesz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi