Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, oto ankieta uproszczona. Bardzo proszę o pilną poradę bo na dniach chcę kupić dziecku laptopa (PC nie wchodzi w grę).

[1]2200zł, nowy
[2]System Windows 10
[3]15,4-15,6", obojętne
[4]obojętne
[5]komputer dla 9 latka, głównie do szkoły + internet ale dobrze jakby mógł też pograć gry.
[6]Dla syna będzie to jedyny komputer ale nie będzie dużo z niego korzystał. WYższa wydajność grafiki i procesora
[7]Fifa 2019, Fortnite, detale obojętne
[8]---------
[9]Komputer chce kupić na dniach

Opublikowano
Cytat

Fifa 2019, Fortnite

W tej cenie chcesz taki które się nie połamie ?? Bo w tej cenie są plastikowe Lenovo tylko. Jesteś w stanie dołożyć do 2450-2600zł za lepsze i trwalsze laptopy?

Opublikowano (edytowane)

Plastik nam raczej nie przeszkadza, laptop nie będzie mobilny. Ja już kwoty 2000zł doszłam do 2200, ostatecznie 2350zł. Tej kwoty juz nie dam rady przeskoczyć niestety ?

Edytowane przez zaireczka
Opublikowano
Cytat

. Ja już kwoty 2000zł doszłam do 2200

Tyle że tak od 2100-2200 to się zaczynają dopiero laptopy z kartami dedykowanymi. Na tańszych to on nawet by sobie za bardzo nie pograł.

Acer Aspire 5 i3-8130U/4GB/1000/Win10 MX130 FHD - TN

Acer Aspire 5 i3-8130U/4GB/1000/Win10 MX130 FHD - IPS

I to jako baza, czyli dołożenie jeszcze kolejnej kości RAM 4GB oraz dysku SSD na system i gry (najlepiej z przedziału 240-256GB).

Opublikowano

Cały z tworzywa, nie ma miejsca jak Acer na dodatkowy dysk, a sam dysk 128GB na dużo nie pozwala (gry sporo zajmują), jak byś chciała zamontować dodatkowy HDD to trzeba by wymontować nagrywarkę i dokupić kieszeń HDD Caddy. Dodatkowo klawiatura nie jest zagłębiona i w razie mocniejszego nacisku na klapę klawiatura może się odbić na matrycy.

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry,

Może takie:

Acer Aspire 3 Ryzen 5/8GB/1000/Win10 FHD

Acer Aspire 3 Ryzen 5/8GB/256/Win10 FHD

ten droższy z dyskiem SSD. Oba mają 8GB pamięci RAM w dwóch kościach (dual channel, więc pamięć będzie szybsza), a procesor i grafika nie ustępują tym z Aspire 5. Niestety, również przekraczają budżet i to także "plastiki", a co do ich innych cech to musi się ktoś bardziej kompetentny wypowiedzieć.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

Ram 8 GB + dysk SSD 240GB to kwota 2750zł... trochę nie do przeskoczenia

A czy ja mówiłem że musisz kupić od razy czy rozbudować z czasem ? Za kilka miesięcy dokupić RAM a później dysk SSD większy na system.