Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kiedyś byłem posiadaczem monitora 21:9 i teraz też planuje się nim ponownie stać. O ile na YouTube była wtyczka żeby filmy były 21:9 jest może też taka żeby filmy na innych serwisach też były 21:9 ? Pamiętam, że oglądając anime zawsze było 16:9 np odtwarzacz VK

Opublikowano
Cytat

jest może też taka żeby filmy na innych serwisach też były 21:9 ?

Albo rozciągasz obraz, albo robisz zoom tak by kadr pokrył cały ekran ale tracisz trochę obrazu u góry i u dołu monitora.

Więc do filmów nie jest to dobre rozwiązanie i lepiej oglądać z paskami po bokach.

Opublikowano
53 minuty temu, FxJ napisał:

Albo rozciągasz obraz, albo robisz zoom tak by kadr pokrył cały ekran ale tracisz trochę obrazu u góry i u dołu monitora.

Więc do filmów nie jest to dobre rozwiązanie i lepiej oglądać z paskami po bokach.

Tracić raczej nie, bo napisy się przydają. A rozciągnąć w jaki sposób?

Opublikowano

A oglądałeś kiedyś film 1080p na monitorze 4K? Widoczna poprawa obrazu dzięki usprawniaczom.

Cytat

zazwyczaj są w jakości 720p

Zastanawiałem się dla kogo oni wrzucają te filmy na warezach ?

Opublikowano

Coś ty żadne warezy. Ja anime oglądam a że nie chcę czekać na wersję blueray to 5min po premierze oglądam czasami się nie zrenderuje do 720p ? mam tv 50cali 4k, filmy 1080p wyglądają podobnie czasem gorzej niż 27cali 1080p