Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

ASUS Vivobook Pro 15 N580GD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako że nigdzie na forum nie ma tematu o tym laptopie a ja go akurat zakupiłem, więc mogę odpowiadać na wasze pytania dot. tego notebooka. Zdjęcia z zawartości zestawu wrzucę przed godziną 19. Laptop w konfiguracji:

Procesor Intel Core i5-8300H

Pamięć 8 GB

Dysk SSD M.2 256 GB

System: Win 8.1 PS by Mr.T

Zapraszam do dyskusji oraz zadawania pytań!

• reaction_title_1 1
Opublikowano

Jak dojdzie moja sztuka z i7+16GB ram i matrycą 4K to też się dołączę do tematu. @bi4ly mogę wiedzieć czemu wybrałeś Win 8.1 a nie 10? Ja planuje zamienić Win 10 Home na Pro i na nim zostać.

Opublikowano
2 godziny temu, cross napisał:

Jak dojdzie moja sztuka z i7+16GB ram i matrycą 4K to też się dołączę do tematu. @bi4ly mogę wiedzieć czemu wybrałeś Win 8.1 a nie 10? Ja planuje zamienić Win 10 Home na Pro i na nim zostać.

Jednak po całej nocy walki z win 8.1 i sterownikami załączonymi przez ASUS przerzuciłem się na win 10 by sromotnik z wykastrowanym windows defense oraz update. 

Opublikowano
Przed chwilą, bi4ly napisał:

Jednak po całej nocy walki z win 8.1 i sterownikami załączonymi przez ASUS przerzuciłem się na win 10 by sromotnik z wykastrowanym windows defense oraz update. 

Ok a jak z aktywacja tego. Na oryginalnym kluczu przechodzi? To wersja Home czy Pro ? Mam klucz podpięty pod konto Microsoft i chciałbym nim aktywować...

Opublikowano
Przed chwilą, cross napisał:

Ok a jak z aktywacja tego. Na oryginalnym kluczu przechodzi? To wersja Home czy Pro ? Mam klucz podpięty pod konto Microsoft i chciałbym nim aktywować...

Szczerze to nie próbowałem jeszcze go aktywować kluczem orginalnym ( z wiadomych względów ). Na win 8.1 normalnie mi przechodziło na kluczu zakupionym w sklepie, nie wiem jak to wygląda na win 10. Jest to wersja PRO na kompilacji 1709.

Opublikowano
13 godzin temu, FxJ napisał:

Podaj pełny model (kod producenta), model matrycy, informacje o podzespołach np. link ze skanu z userbenchmark.com itp.

Niestety nie potrafię edytować pierwszego posta.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam, czy mogę prosić o dodanie zdjęć? Sam rozważam zakup tego laptopa ale nie ma zbyt wielu pozytywnych opinii. Podobno na i7 strasznie się przegrzewa? I skąd jeśli mogę wiedzieć zamawiałeś laptopa z 4k? Z informacji jakie dostałem od ASUSa nie jest przewidziana sprzedaż tego modelu w PL

Edytowane przez Xylor
Opublikowano (edytowane)
Dnia 8.10.2018 o 13:34, Xylor napisał:

Witam, czy mogę prosić o dodanie zdjęć? Sam rozważam zakup tego laptopa ale nie ma zbyt wielu pozytywnych opinii. Podobno na i7 strasznie się przegrzewa? I skąd jeśli mogę wiedzieć zamawiałeś laptopa z 4k? Z informacji jakie dostałem od ASUSa nie jest przewidziana sprzedaż tego modelu w PL

Ja zamawiałem z Amazona bo tam było dość sporo tego. Teraz widzę że złapały jakiś dołek i nie ma ich za wiele. 

@bi4ly - jesteś zadowolony z niego? jakieś minusy bo możliwe że będę mógł odzyskać kasę za swojego i zastanawiam się czy warto przy nim zostać czy jednak wybrać coś innego?

Edytowane przez FxJ