Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

poszukuję laptopa do pracy, mam na oku 3 modele:

[1] laptop dla mnie, mężczyzna 25lat

[2] windows 10, 10PRO

[3] matryca 13,3”-14,0"

[4] dysk SSD

[5] kwota: 4000- 5000, kupno na już, zmiana na nowszy z Dell Latitude E7240 ?

[6] laptop do pracy głównie w biurze, w domu, ale dużo w podróży, różnych miejscach u klientów, również sporadycznie na budowie - musi być solidny.

[7] matryca matowa

[8] biuro / biuro budowy

[10] CAD, Revit 3D

Biorę pod uwagę:

Dell Latitude 5491 i5-8400H/8GB/256/10Pro MX130 FHD (N005L549114EMEA)

Dell Vostro 5370 i5-8250U/16GB/256/10Pro R530 FHD

ASUS ZenBook UX331UN i5-8250U/8GB/512PCIe/Win10P MX150

Jestem otwarty na propozycję najlepszego rozwiązania

Dzięki za pomoc !

Edytowane przez FxJ
  • FxJ zmienił(a) tytuł na Laptop do pracy - CAD, projekty budowlane branżowe, excel, poczta [4000- 5000]
Opublikowano
Cytat

CAD, Revit 3D

Potrzebujesz dedykowanej karty graficznej pod 3D view / rendery?

Dell Latitude 5491 (N005L549114EMEA) z MX130.

Dell Vostro 7580 i7-8750H/8GB/128+1000/10Pro GTX1050Ti

Cytat

Biorę pod uwagę

Najlepiej z procesorami wysoko napięciowymi (końcówka H).

Co do ZenBooka to najlepiej ASUS ZenBook UX430UN i7-8550U/16GB/512SSD/Win10 MX150 (mają wlutowany RAM), odrzuć wszystkie z 8G BRAM bez możliwości rozbudowy).

Cytat

również sporadycznie na budowie - musi być solidny.

Pro tip - przedmuchuj kompresorem po wizycie na budowie.

Opublikowano

W rozmiarze do 14" i w budżecie jakim dysponujesz to do Twoich zastosowań chyba nie ma lepszego rozwiązania niż Dell Latitude 5491. Z tym, że jeśli do Revita to ja wziąłbym z kartą graficzną dedykowaną. Wszystkie ThinkPady T480 są z procesorami "U" chyba. Można jeszcze poszukać ThinkPad T470p, te mają procesory HQ, ale też chyba droższe są.

Pozdrawiam

Opublikowano

W pierwszym wpisie, na początku wątku napisałeś, że bierzesz tego Latitude pod uwagę! Więc odpisałem, że ja bym się więcej nie zastanawiał jakbym stał przed takim wyborem. Teraz jednak nie łapie się w budżecie.

To ma być laptop do pracy, który będzie na siebie zarabiał tak? Jak przeszukasz wątki na zagranicznych forach internetowych to pod CAD, Revit profesjonaliści piszą, że przede wszystkim potrzeba mocny procesor, dużo pamięci RAM, szybki dysk i lepsza karta graficzna niż zintegrowana.

Opublikowano
Cytat

A MSI ?

Ma tylko jeden slot RAM na 8GB więc nie dołożysz kolejnej.

Cytat

Latitude 5491 nie łapie się

Chyba że byś spytał o rabat, o bardziej pojemne baterie ciężko ?

Cytat

że przede wszystkim potrzeba mocny procesor

Gdyby zrezygnował jeszcze z gabarytów i skupił się na wydajności (laptop do pracy głównie w biurze) to mógłby spokojnie kupić biznesowego Vostro 7580. W ankiecie było pytanie czy to ma być jedyny komputer, chyba że masz @canari9x jeszcze jakiegoś mocnego desktopa (PC)?