Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej,

[1] Maksymalnie 4000 zł, w grę wchodzi tylko nowy sprzęt.

[2] Dobrze by było gdyby laptop posiadał zainstalowany system.

[3] Rozmiar matrycy 17,3", ostatecznie 15,6", mile widziana matowa matryca aczkolwiek nie jest to konieczne.

[4] Dysk SSD 128 + HDD 500-1000GB lub SSD 256GB z dyskiem zewnętrznym we własnym zakresie. Waga nie jest zbyt istotna, czas pracy na baterii jak najlepszy, aczkolwiek praktycznie cały czas będzie dostęp do źródła zasilania.

[5] Laptop będzie stosowany do użytku codziennego oraz wykonywania prostych projektów graficznych. Najważniejsze aby bezproblemowo radził sobie z Adobe Photoshop.

[6] Będzie to mój jedyny laptop, użytkowany do momentu aż przyjdzie czas na zmianę. Zależy mi na pracy bez zakłóceń, dobrej współpracy z Adobe PS oraz tabletem graficznym, w grach będzie wykorzystywany sporadycznie.

[7] W gry będzie grywane sporadycznie, aczkolwiek jeśli mam określić to GTA V na średnich.

[8] Wymagania specjalne: HDMI, USB, mile widziana podświetlana klawiatura.

[9] szukam dobrego laptopa multimedialnego (generalnie do użytku codziennego). Zależy mi aby jego praca była stabilna np. bez problemu radził sobie z pracą w photoshopie przy tworzeniu różnych graficznych wzorów..

Dobrze by było gdyby przekątna ekranu wynosiła więcej niż 15,6" ale w ostateczności mogłoby być.

Znalazłem kilka ofert, prosiłbym o radę czy któraś jest warta uwagi:

Czytałem o tym Intel Optane i wydaje się dobra alternatywą. Pomijam fakt, że prawdopodobnie nigdy nie wykorzystam 1TB przestrzeni dyskowej.

Ewentualnie tańsza opcja, może wystarczająca?

Dell Inspiron 15 5577 15,6" Intel® Core™ i5-7300HQ - 8GB RAM - 256GB Dysk - GTX1050 Grafika - Win10

Pozdrawiam

Edytowane przez FxJ
  • FxJ zmienił(a) tytuł na [max 4000] Multimedialny laptop, użytek codzienny, praca.
Opublikowano
Cytat

Dobrze by było gdyby laptop posiadał zainstalowany system.

Czyli nie koniecznie bo możesz załatwić np. z uczelni?

Cytat

bez problemu radził sobie z pracą w photoshopie przy tworzeniu różnych graficznych wzorów

W tej kwocie jedynie laptopy bardziej gamingowe (plus rozbudowa) z DisplayPort i dokupienie dodatkowo lepszego monitora. Na jakąś dobrą matrycę do grafiki nie ma szans nawet.

Lenovo Legion Y530-15 i5-8300H/8GB/1TB GTX1050Ti + dobry dysk SSD M.2 NVMe ADATA 240GB M.2 PCIe XPG SX8200 + dokupienie w przyszłości kolejnej kości RAM.

Opublikowano (edytowane)

Co do matrycy, raczej nie potrzebuję jakiejś specjalnej z racji, że są to projekty tatuaży, które i tak swój prawidłowy byt mają dopiero na skórze.

Czy któryś w wymienionych laptopów byłby w porządku? Nie ukrywam, że bardzo do mnie przemawia aktualna oferta z ratami 0%.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

że są to projekty tatuaży

ASUS ZenBook UX410UA-GV422T 16GB - a nie myślałeś o bardziej poręcznym ultrabooku bo zakładam że będzie często przenoszony.

Cytat

Nie ukrywam, że bardzo do mnie przemawia aktualna oferta z ratami 0%.

A w ankiecie o tym nie wspomniałeś.

LENOVO Legion Y530-15ICH 81FV00JFPB i5-8300H/8GB/1TB/GTX1050M/Win10H + ADATA XPG SX8200 240GB

Ma DisplayPort więc łatwo możesz podłączyć dowolny monitor np. AOC Q2790PQU/BT na wysięgniku VESA mocowany do biurka.