KamloT Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2018 Witam proszę o pomoc w wyborze laptopa: [1] Mężczyzna 27 lat [2] Tak, laptop ma być od razu z systemem. [3] 14 lub 15 cali. Waga istotna ale nie musi być poniżej 2kg, może być 2,5kg np. [4] Jeśli jest to dysk ssd montowny przez sklep to nie, sam sobie dokupie. Jeśli dobry dysk włożony przez producenta to z dyskiem SSD [5 a] Kwota około 5000 zł +/- 200 zł. Mogą to być zarówno nowe laptopy jak i poleasingowe outlet itp. [5 b] 2-3 lata [5 c] W zasadzie na już, ale jeśli warto poczekać bo mają być jakieś premiery to mogę ciut poczekać. [6] Jakość wykonania jest bardzo ważna. Praca na baterii nie koniecznie byle z 2-4h wytrzymał. [7] FullHD lub wyższa matowa [8] Polska, głównie dom czasami zabierany będzie do biura [9] Nie gram [10] Programy - można przypisać wagi procentowe poszczególnym zadaniom albo ułożyć je w kolejności malejącej ■ Programy pakietu Adobe CC - głównie Photoshop i Illustrator [11] Wymagania specjalne: Względnie niska waga i stonowany wygląd, gameingowe odpadaja. Myślę, że minimum 4 rdzenie procesor i 16GB ram. O ile do moich zastosowań potrzebna to dedykowana karta graficzna [12] Brak [13] Aktualnie rozpatrywane modele: myślałem nad dell'em precision 3520, czy serią latitude. Przez myśla przesło mi tez Apple oraz Asusy (wcześniej miałem Zenbook'a ux410ua) [14] Zaczynam naukę projektowania graficznego w programach pakietu Adobe, dlatego nie będą póki co to jakieś bardzo wymagające projekty, ale z czasem być może tak. Z góry serdecznie dziękuję za pomoc. Cytuj
FxJ Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2018 Cytat myślałem nad dell'em precision 3520, czy serią latitude Aktualnie nie mają zbyt dobrych matryc nadających się do grafiki, prędzej do grafiki jakiś odnowiony Dell XPS. Za niebawem pojawi się nowy model od MSI. https://www.msi.com/Laptop/P65-CREATOR-8RX https://www.msi.com/Laptop/P65-CREATOR-8RX/Specification Cytat O ile do moich zastosowań potrzebna to dedykowana karta graficzna Nie koniecznie ale przy edycji oświetlenia itp. efektów to dedykowana skraca czas operacji. Cytat Zaczynam naukę projektowania graficznego w programach pakietu Adobe ASUS ZenBook UX410UA i5-8250U/16GB/256SSD/Win10 + dodatkowy SSD na pliki Crucial MX300 1050GB (lub jakiś 480-512GB). ASUS ZenBook UX430UN i7-8550U/16GB/512SSD/Win10 MX150 - albo droższy z dedykowaną Oczywiście ten program znasz ?? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi