Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

[1] Mężczyzna, 23 lata
[2] Bez systemu, choć jego obecność to żaden problem.
[3] 17,3”
[4] Posiadam dość świeży dysk SSD Crucial MX300 525GB, więc najchętniej kupiłbym laptopa bez dysku (wiem, że to umożliwiają w zasadzie tylko Hyperbooki i Dream Machines). W laptopach od innych producentów muszę mieć możliwość dołożenia ów dysku we własnym zakresie lub w ostateczności zamontowany już dysk SSD o podobnej pojemności. Nagrywarka jest zbędna.
[5 a] Na samego laptopa chciałbym wydać maksymalnie do 5500 PLN, choć najlepiej gdyby udało się zamknąć w kwocie 4800 PLN. Preferuję nowe sztuki, choć jeśli trafiłaby się dobra okazja z outletu/zwrotu, to chętnie ją sprawdzę. Nie zależy mi na żadnym zestawie.

[5 b] Chciałbym, żeby posłużył mi jakieś 4 lata. Będzie moim jedynym komputerem, jednak dopiero drugą jednostką do gier, gdyż tą główną jest PS4.

[5 c] Do zakupu przymierzam się już teraz, ale mogę poczekać miesiąc.
[6] Oczekuję najlepszych parametrów (zapewne GTX 1060 + i7-8750H), dobrego wykonania i możliwie jak najlepszego chłodzenia.
[7] Tylko matowy IPS w FullHD
[8] Laptop będzie używany głównie jako komputer stacjonarny + oczywiście w łóżku i na kanapie.
[9] Na laptopie mam zamiar ogrywać głównie gry sprzed kilku lat, choć na liście widnieją zasobożerne Wiedźmin 3 oraz Deus Ex Mankind Divided.

[10] Vegas Pro, Photoshop

[11] Podświetlana klawiatura.
[12] Do tej pory używałem komputera stacjonarnego, ale miałem również styczność z Lenovo Y-50
[13] Przede wszystkim ten: https://www.morele.net/laptop-dream-machines-g1060-17pl49-4141816/ [4800 PLN]

Ale zastanawiałem się również na tymi:

http://sklep.hyperbook.pl/laptop_customization.php?products_id=26436 [4900 PLN] - aktualnie niedostępny
https://dreammachines.pl/pl/configurator/G1060-17PL24 [4500 PLN] - procesor z siódmej generacji
[14] Absolutnie nie jestem na bieżąco w sprawach laptopów. Nie wiem jakich producentów należy omijać. Wiem, że w podobnych (choć

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

Jako, że nie widzę opcji edycji to napiszę w nowym poście.

Znalazłem nowego MSI GS73VR z i7-7700HQ, GTX1060, 16GB RAM, 256GB SSD + 1TB HDD, Win10 i ekranem TN z odświeżaniem 120Hz za 4800 PLN z dodatkowym pakietem programów i gadżetów.

MSI GS73VR 7RF-201PL Stealth Pro i7-7700HQ/16GB/256GB SSD+1TB/GTX1060/Win10

Sądzicie, że byłby to dobry wybór? Poczytałem trochę i jedynym minusem wydaje się być niewystarczająco dobre chłodzenie, choć jakiejś tragedii to tam nie ma.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

W laptopach od innych producentów muszę mieć możliwość dołożenia ów dysku we własnym zakresie lub w ostateczności zamontowany już dysk SSD o podobnej pojemności.

Wszystkie obecnie mają sloty M.2 na dyski SSD w tym te na protokole NVMe, więc przemyśl czy nie opłacało by ci się przejść na lepsze dyski. A tego opchnąć na OLX.

Zawsze masz wyjście w postaci dokupienia kieszeni na USD - ICY BOX IB-233U3-B /ICY BOX IB-273StU3.

Cytat

że to umożliwiają w zasadzie tylko Hyperbooki i Dream Machines

Każdy integrator kadłubków Clevo.

Ten temat jeszcze przeczytaj od razu, jak byś wyrwał tego Omena 650zł taniej ? Jeszcze nie ma konfiguracji bez systemu ale powinny się też pojawić.

Cytat

oczywiście w łóżku i na kanapie

Ja do łóżka mam 14" ale powodzenia ?

Cytat

postanowiłem nie czekać na odpowiedź

Jak się człowiek śpieszy to się diabeł cieszy ?

Opublikowano

Nie widzę, żebyś miał mi do zaproponowania coś równie korzystnego w cenie 4800zł, więc myślę, że tutaj żadna fikcyjna postać nie będzie się cieszyć, a będę to ja. ?

Do łóżka będzie wykorzystywany najpewniej tylko do oglądania filmów z dziewczyną, więc do tego lepszy będzie ten 17''. ? Za jakiś czas zdam relację na temat zadowolenia z ów sprzętu.