INCREA5E Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2018 (edytowane) [1] Mężczyzna, 23 lata [2] Bez systemu, choć jego obecność to żaden problem. [3] 17,3” [4] Posiadam dość świeży dysk SSD Crucial MX300 525GB, więc najchętniej kupiłbym laptopa bez dysku (wiem, że to umożliwiają w zasadzie tylko Hyperbooki i Dream Machines). W laptopach od innych producentów muszę mieć możliwość dołożenia ów dysku we własnym zakresie lub w ostateczności zamontowany już dysk SSD o podobnej pojemności. Nagrywarka jest zbędna. [5 a] Na samego laptopa chciałbym wydać maksymalnie do 5500 PLN, choć najlepiej gdyby udało się zamknąć w kwocie 4800 PLN. Preferuję nowe sztuki, choć jeśli trafiłaby się dobra okazja z outletu/zwrotu, to chętnie ją sprawdzę. Nie zależy mi na żadnym zestawie. [5 b] Chciałbym, żeby posłużył mi jakieś 4 lata. Będzie moim jedynym komputerem, jednak dopiero drugą jednostką do gier, gdyż tą główną jest PS4. [5 c] Do zakupu przymierzam się już teraz, ale mogę poczekać miesiąc. [6] Oczekuję najlepszych parametrów (zapewne GTX 1060 + i7-8750H), dobrego wykonania i możliwie jak najlepszego chłodzenia. [7] Tylko matowy IPS w FullHD [8] Laptop będzie używany głównie jako komputer stacjonarny + oczywiście w łóżku i na kanapie. [9] Na laptopie mam zamiar ogrywać głównie gry sprzed kilku lat, choć na liście widnieją zasobożerne Wiedźmin 3 oraz Deus Ex Mankind Divided. [10] Vegas Pro, Photoshop [11] Podświetlana klawiatura. [12] Do tej pory używałem komputera stacjonarnego, ale miałem również styczność z Lenovo Y-50 [13] Przede wszystkim ten: https://www.morele.net/laptop-dream-machines-g1060-17pl49-4141816/ [4800 PLN] Ale zastanawiałem się również na tymi: http://sklep.hyperbook.pl/laptop_customization.php?products_id=26436 [4900 PLN] - aktualnie niedostępnyhttps://dreammachines.pl/pl/configurator/G1060-17PL24 [4500 PLN] - procesor z siódmej generacji [14] Absolutnie nie jestem na bieżąco w sprawach laptopów. Nie wiem jakich producentów należy omijać. Wiem, że w podobnych (choć Edytowane 18 Września 2018 przez FxJ Cytuj
INCREA5E Opublikowano 18 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2018 (edytowane) Jako, że nie widzę opcji edycji to napiszę w nowym poście. Znalazłem nowego MSI GS73VR z i7-7700HQ, GTX1060, 16GB RAM, 256GB SSD + 1TB HDD, Win10 i ekranem TN z odświeżaniem 120Hz za 4800 PLN z dodatkowym pakietem programów i gadżetów. MSI GS73VR 7RF-201PL Stealth Pro i7-7700HQ/16GB/256GB SSD+1TB/GTX1060/Win10 Sądzicie, że byłby to dobry wybór? Poczytałem trochę i jedynym minusem wydaje się być niewystarczająco dobre chłodzenie, choć jakiejś tragedii to tam nie ma. Edytowane 18 Września 2018 przez FxJ Cytuj
obek Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2018 Całkiem niezłe podzespoły :) tylko, że jest niedostępny :) Cytuj
INCREA5E Opublikowano 18 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2018 Po napisaniu posta przejrzałem jeszcze raz wszystkie dostępne opcje w tym przedziale cenowym i postanowiłem nie czekać na odpowiedź. Zamówiłem tego GS73VR i na dniach będzie do odbioru. Cytuj
FxJ Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2018 Cytat W laptopach od innych producentów muszę mieć możliwość dołożenia ów dysku we własnym zakresie lub w ostateczności zamontowany już dysk SSD o podobnej pojemności. Wszystkie obecnie mają sloty M.2 na dyski SSD w tym te na protokole NVMe, więc przemyśl czy nie opłacało by ci się przejść na lepsze dyski. A tego opchnąć na OLX. Zawsze masz wyjście w postaci dokupienia kieszeni na USD - ICY BOX IB-233U3-B /ICY BOX IB-273StU3. Cytat że to umożliwiają w zasadzie tylko Hyperbooki i Dream Machines Każdy integrator kadłubków Clevo. Ten temat jeszcze przeczytaj od razu, jak byś wyrwał tego Omena 650zł taniej ? Jeszcze nie ma konfiguracji bez systemu ale powinny się też pojawić. Cytat oczywiście w łóżku i na kanapie Ja do łóżka mam 14" ale powodzenia ? Cytat postanowiłem nie czekać na odpowiedź Jak się człowiek śpieszy to się diabeł cieszy ? Cytuj
INCREA5E Opublikowano 18 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2018 Nie widzę, żebyś miał mi do zaproponowania coś równie korzystnego w cenie 4800zł, więc myślę, że tutaj żadna fikcyjna postać nie będzie się cieszyć, a będę to ja. ? Do łóżka będzie wykorzystywany najpewniej tylko do oglądania filmów z dziewczyną, więc do tego lepszy będzie ten 17''. ? Za jakiś czas zdam relację na temat zadowolenia z ów sprzętu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi